Billabong XXL awards

Billabong XXL awards
March 14, 2006 Ujusansa Surf Klub

Okrogla dva tedna pred iztekom letošnjega roka za udele&#382bo na Billabong XXL awards – tekmovanju za najve&#269ji val odpeljan v posamezni sezoni je swell dosegel sicer malo surfani spot v Tazmaniji po imenu Shipsterns Bluff, ki je ime dobil po 30 meterskem klifu, ki se vzpenja nad spotom. Klicu narave so se odzvali Andy Irons, Joel Parkinson, Laurie Towner, Dylan Longbottom in Brendan Margieson.

Po zaklju&#269ku QS Pro  je Joel Parkinson povabil kolega Andy Ironsa in še nekaj avstralskih surf mates na odro&#269en kos Tazmanije na spot Shipsterns Bluff saj so boje kazale swell do 5 metrov višine (15-18ft). Session, ki se je odvil, je postavil odpeljane valove med kandidate za Monster Tube in Monster Paddle in nagrade na XXL tekmovanju. Irons, ki si je do sedaj nabiral big wave izkušnje na Hawaiih in ogromnem Teahupoo je o spotu Shipsterns povedal: “Shipsterns is radical, it’s a really challenging wave, one of the toughest I have ever surfed, with the staircases in it and the way it hits the reef, it is so powerful, and with the cold water you’re not really penetrating the surface when you fall. I have never really surfed a barrel that changes so much as it goes along.” 

Andy Irons na spotu Shipsterns Bluff 
Andy Irons

In prav ta tuba je 19 letnemu Townerju,  ki je mimogrede prvi&#269 surfal Shipsterns in zapedlal v dale&#269 najve&#269ji val kadarkoli odsurfan na spotu brez pomo&#269i jet-skija, prinesla resne mo&#382nosti za zmago v Monster Paddle in kategoriji.  Val je imel dobrih 5 metrov v tubo pa bi z lahkoto zapeljal londonski doubledecker. Tawner je povedal: “I was just hoping to get a few waves, I was lucky to get a couple of good ones. Andy was right next to me on that big one calling me in. At the start I was paddling slow just having a bit of a look at the wave and as it jacked up I paddled a bit faster and it let me into it.”

Laurie Towner na spotu Shipsterns Bluff
Laurie Towner

Laurie Towner na spotu Shipsterns Bluff
Laurie Towner

Billabong XXL awards – tekmovanju za najve&#269ji val odpeljan v posamezni sezoni  se leto kon&#269a 31. marca, slovesnost s podelitvijo nagrad pa bo 14. aprila v Anaheimu v Kaliforniji.

Kategorije za 2005/2006 Billabong XXL Global Big Wave Awards so:

  • Billabong XXL Award (najve&#269ji val leta) Nagrada za surferja: $1000 za vsak foot višine vala (najmanj $60,000), Nagrada za fotografa: $5000;
  • Monster Paddle Award (najve&#269ji val ujet samo z mo&#269jo rok), Nagrada za surferja: $10,000 Nagrada za fotografa: $2000;
  • Monster Tube Award (najve&#269ja tuba) Nagrada za surferja: $5000, Nagrada za fotografa: $2000;
  • Surfline Best Performance Award (skupno najboljši big wave surfer) Nagrada: $5000;
  • Billabong Girls Best Performance Award (skupno najboljša big wave surferka) Nagrada: $5000.

7 minutni film akcije si lahko pogledate na Nine news

Comments (0)

Leave a reply