52 šivov in malo silvertejpa

52 šivov in malo silvertejpa
March 17, 2006 Ujusansa Surf Klub

Pred kratkim z naslovom 2006 Tow Champions okronani Garrett Mcnamara aka GMAC in njegov novi tow-in partner Kea'li'i Mamala sta imela nekaj pripetij na Mavericksu.

Garrett Mcnamara in Kealii Mamala
Garrett Mcnamara in Kea'li'i Mamala

Tja sta prišla iz Hawaiiev po sledi swella, ki je bil usmerjen proti obali severne Kalifornije. GMAC je že surfal Mavericks, za Kea'li'i pa je bilo to prvo srečanje s mrzlo goro vode. Vreme ni bilo najboljše, in v vodo sta se spravila šele pozno popoldan. Edini drugi team v vodi sta bial Jamie Sterling in Sage Huls, ki sta malo zamudila, saj sta si šla izposodit jet ski. Val ni bil HUGE po Mavericks merilih, ampak bil je dovolj velik za tow-in, pa še nikogar ni bilo v vodi. Vreme se je menjlao z občasnim dežjem in vetrom. Po kakšni uri surfanja sta se oba teama naenkrat hitro usmerila proti obali. Kea'li'i je sporočil da se je GMAC porezal in da krvavi.

Garrett Mcnamara 
Garrett McNamara

Garrett je ležal na hrbtu v krvavi majici in se držal za usta, zraven pa se pritajeno režal. Potem je pokazal še drugo ureznino na njegovi roki, tik pod komolcem. Yuck. Raztrgana koža in maščoba.

Porezana roka skozi neopren
Surf bu-bu

Nov Future G10 zadnji fin, narejen iz nekih novih tajnih materialov in trd ko žebelj se je zlomil od udarcu v roko. Garreta so odpeljali v bolnišnico nekaj minut vožnje stran.

Posledice srečanja s finom 
posledice fina

Rezultat? Malo špikanja z inekcijami v ustnico in roko 8 šivov na ustnici in 30 notranjih šivov na roki plus 14 zunanjih šivov na roki. Steklenička Vicadina in polno papirjev. Skupaj 52 šivov in ready to go.

Garrett Mcnamara v bolnici 

Čez 5 minut je ekipa spet stala nad Mavericksom in si ogledovala pogoje. S 50% možnostjo za okužbo v vodi se je Garret odločil da počaka en dan. Naslednji dan pa spet akcija, malo silvertejpa in baje da se je počutil OK. še en dan tow-in surfinga in nazaj na Hawaiie.

Comments (0)

Leave a reply