Nov kratki film o surfanju v bavarski prestonici

Nov kratki film o surfanju v bavarski prestonici
November 12, 2013 Marko Odič

Umetni kanal, po katerem teče reka Eisbach je bila že kar pogost predmet debat. En bolj znanih rečnih spotov, a za razliko od plimnih valov tipa Pororoca je ta umetno ustvarjen s spuščanjem vode iz bližnjih hidroelektrarn.

Zaradi tega si Muenhenčani radi rečejo, da je njihovo mesto svetovna prestolnica rečnega surfanja, saj imajo največ rečnih valov na prebivalca na svetu. Razvoj surf kulture, osnovano okoli rečnega surfanja pa je napredovala od stroge ilegalnosti, do dogovora z občino in še malo kasneje so se na brejku Eisbacha pojavila že zelo znana imena, npr. Rob “The Drifter” Machado, obraz iz Nazareja Garret Mac, Adriano da Souza, AirMedina, če jih naštejemo le par.

In zaradi take razširjenosti surfanja, ki je praktično v urbanem okolju, skorajda sredi mesta, se je mladi Finian Pye Vogel, angleško preseljeni filmar nemških korenin odločil posneti kratki film o njemu domačem spotu. Kljub temu, da zdaj živi v Cornwallu, UK. Kratki film z naslovom Neskončni val ali po angleško The Endless Wave. Na koncu se lahko vprašamo sledeče -Če so, kraj izvora legendarnih surf dokumentarcev ZDA postale čisto reklamno/promocijsko naravnane, ali bo morda naslednji res dober surf dokumentarec, ki bo dobil status svetovne legende prišel morda prav iz takem podobnih obskurnih krajev surf sveta, a neverjetnega potenciala!? Ali je prihodnost surf filma snemanje rimejke že videnih!? 

om

Comments (0)

Leave a reply