Kalvarija Greg Longa na Cortez Banksu

Kalvarija Greg Longa na Cortez Banksu
December 23, 2012 Marko Odič

Cortez Banks, blago potopljen otok dobrih 160km zahodno od San Diega in odličen “outer reef” za big wave maniake so pred kratkim zalili ogromni valovi. Iskalci, med njimi tudi hud big wave nakurjenec Greg Long so obiskali težko dostopno plitvino.

alt

Cortez Banks in Greg Long v elementu, l.2008.

Tekom verjetno precej adrenelinskega sešna se je Greg Long pri padcu znašel v zelo hudi situaciji, saj je doživel hudo podvodno razmetavanje, zelo tvegano zadržanje pod kar tremi zaporednimi valovi. 

Predstavnik Billabong XXL Bill Sharp je podal izjavo za javnost, v kateri -če pove zelo dolgo zgodbo na hitro- Greg Long je OK, zapustil je bolnico po tem, ko so ga pripeljali s helikopterjem obalne straže po zahtevnem wipeoutu in zadržanju pod kar tremi valovi. Tekom zadržanja se je onesvestil, a so ga ekipe jetskijev opazile, pobrale in začele oživljati. Med oživljanjem je izkašljal, bolje rečeno izbljuval ogromno količino pene in krvi, a ni dobil nobene fizične poškodbe, prsnega koša oz. drugega dela telesa. 

Natančno poročilo pa zvemo jutri, ko se sestavi celotna zgodba.

om

Comment (1)

  1. Kaja 2026 years ago

    Greg je sedaj že v domači oskrbi in se vsem zahvaljuje vsem vso podporo, dobre želje in vse priprošnje višjim silam. Zaradi seta štirih ogromnih valov in treh, ki so ga tiščali k tlom, je skoraj utonil in utrpel hude poškodbe. Na srečo pa ga je četrti val vseeno potisnil toliko proti površju, da je za hip zajel nekaj zraka. Vendar pa ga je obenem konec tretjega vala lepo poteptal, da je skoraj izgubil zavest, porabil ves kisik , srce pa mu je začelo divje razbijati in tako potrebovalo še več kisika. Njegov trening, v katerem se prepletajo elementi joge, meditacije in mentalne vzdržljivosti, mu je pomagal, da se je telo in srce umirilo, nikakor si ni dovolil, da bi začel paničariti ali izgubil svoje prepričanje, da bo preživel to nesrečo, šele potem je prijel za leash in se z zadnjimi močmi vlekel proti površju. No, potem pa je zaradi pomanjkanja kisika padel v nezavest. Na srečo so prišli trije reševalci iz vode, D.K. Walsh, Jon Walla in Frank Quiarte, ki so žrtvovali svoje življenje in ga povlekli na reševalno ladjo. Greg je izbruhal veliko količino krvi iz kapilar, ki so popokale, ko je zadrževal dih do ekstremov. Priznava, da je nekoliko presegel svoje meje vzdržljivosti. Zaveda se, da bo vedno nekaj tveganja in nevarnosti, ki so izven njegovega nadzora, pa če surfa male ali velike valove. In zato se še toliko bolj zahvaljuje vsem usposobljenim reševalcem iz vode in surferjem, ki so mu s pravimi dejanji ob pravem času rešili življenje. Hvala tudi v mojem imenu,Kaja

Leave a reply