Jailhouse surf

Jailhouse surf
June 16, 2009 Marko Odič

A bi šel kdo sedet? Center velikih in znanih sodišč, mesto miru, reda  in pravičnosti se je za potrebe lokalnih surferjev in širitve surf turizma odločilo, da zgradi … surf vas Scheveningen.

V mestu, kjer rezidira sodišče za ex-YU, ICC, sedež evropskih tožilcev in še nekaj birokratskih aparatov par excellence bo kmalu nastala »mala« meka za surferje vseh velikosti. Namestnik župana Den Haaga Frits Huffnagel, pravi, da se pri njih surfanje pojmuje izredno resno in da želijo ponuditi svojim in tujim surferjem najboljše, kar se dobi (a da se ne prekorači proračuna). S tem dejanjem se bodo pridružili krajem, kot so Hawaii, Bondi Beach, Cape Verde, Mozambique in Biarritz.

Projekt z imenom FAST (Free Architecture Surf Terrain) bo izpeljala skupina DOEN Evenementen v sodelovanju z mestom, kraj -pristanišče Scheveningen. V Surf vasi Scheveningen bo »glavni trg«, center s tuši in preoblačilnicami, prostori za spanje (plaža za ekstra nizek budget??!), oder in kavarna z internet priključki in računalniki. Seveda bo poskrbljeno tudi za ogromne surfmobile, saj bo na voljo parkirišče, kjer se bo dalo ustaviti tudi z avtodomi.

Poudarek razvoja vasi je v filozofiji svobode in prostega duha, zelo v skladu z duhom mesta in okolice, upajo seveda na čim večji obisk surferjev iz širše in daljnje okolice. Kdaj pa bi zadeva stala? Govorice po haaških kuloarjih pravijo, da bo stvar delujoča že koncem leta 2009 in razširjena do 2010.

Kaj pa tempreratura vode? Pozimi je višja kot temperatura zraka, ni strahu torej za zmrzljivce.

Comments (5)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  Kok časa pa še maš al so te že spustil? A je hrana ok, kaj pa inmates? Celice? Kaj s pa naredu?

 2. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  ha ha ha ha 😀 ;D 😀 — eee, moj raadovane, prljav kažeš, mama ga nije naučila snažnosti ha ha ha

 3. mm
  klemen 2026 years ago

  surfal med zastavcami 😉

 4. gregor 2026 years ago

  been there ;D, se spwacha

 5. gregor 2026 years ago

  hrana fina, holandksa, velik majoneze, pa sira, predvsem gauda mi je fajn, nek radovan se skoz neki buni, mi gre prov ze na kurac, pa njegove dolge lase lahko najdes v vseh odtokih pa na vseh umivalnikih, bljak, drgac sem pa zdej na pogojnem ;D

Leave a reply