Backdoor Varazze

Backdoor Varazze
November 6, 2006 Dejan Peras

Varazze Backdoor, foto: surftotal.it No v prejsnji novici sem Vas lahko razveselil z ponovnim rojstvom spota 58, ki bo postal cisto taprav reef. Na vrsti je pa novica o smrti enega izmed najboljsih in najzahtevnejsih spotov v Italiji. Backdoor Varazze.
No zalostna novica o unicenju spota Becdoor Varazze, kateri je opraviceno nosil to ime. Spot v centru mesta na levi strani znamenitega betonskega pomolcka (znan nekaterim slo surferjem, ki so se kdaj pa kdaj ustavili na poti domov iz Francije ali Portugalske).

Varazze, foto: surftotal.it Hiter desni val, ki je slovel po zahtevnem takeoff-u in sekciji, ki mu je sledila, ta pa se je pogosto spremenila v kristalno zeleno tubo. Spot je veljal za enega bolj zahtevnih v Italiji, saj se sam val lomi v dokaj plitvi vodi, dno pa je bogato z morski jezki. Ob negodovanju in vprasanjih surferjev nad tem pocetjem so oblasti surferjem razlozile, da gre kle le za varnost kopalcev. (Ce mene vprasate, ne vem kdo se kopa ko je 1-2m shorebreak-a).

pomol v mestecu Varazze, foto: surftotal.it Varazze shorebreak v avgustu, foto: surftotal.it

Comments (3)

 1. mm
  klemen 2026 years ago

  varnost kopalcev, svasta…

 2. Author
  dejan 2026 years ago

  slikce se pridejo…..ob temko sem pisal sem se kar razjokal…… :(….. upam da ne bodo kaj v medulinu gradil……razen tapravga reefa pa se tega naj sezidajo tam nekje med tistimi otoki…..

 3. Author
  dejan 2026 years ago

  opppppppssssssssss neki sem zajeb……… nekaj sem v novici popravil in nastalo je tole ….Klemen help….. ;D ;D

Leave a reply