US Open v osam…

US Open v osam…
July 19, 2012 Marko Odič

Pa brez pokvarjenih konotacij na ta naslov v smislu “na k… te nosam.. lepo te prosim…”, hehe. Ta ameriški šov v verziji 2012 je namreč tik pred začetkom, saj nas do njega –monobrow!– loči le borih osem dni.

Tekma je rangirana kot “prime event”, to se pravi, da se uvrstitev šteje tudi k točkam svetovnega pokala in zaradi tega je sama tekma, ne pozabimo pa tudi kultnega statusa, privlačna tudi najboljšim surferjem kot luč veščam. No, a s srečnejšim koncem vsaj za zmagovalca tekme. Le ta oz. le ti pa so bili v zadnjih letih zelo zveneča imena surfanja in vročice kaj drugega kot epske.

npr. takole. frizuro pa že poznamo, hehe.

Poleg surfanja nam bo prireditelj pripravil še skejtanje, BMX, razne koncerte, pa gotovo ne bo manjkala še kakšna street art, ali podobna razstava.

Zadevo bo možno spremljat direktno tule. Trenutno pa nam organizatorji že veselo odštevajo cezijeve atome in se gotovo veselijo začetka eventa, ki bo, zelo ameriško poln največjih, najširših in najeventovskih eventov eventa do zdaj. Hja, čudno – glavni sponzor je Nike, poleg Conversa in Hurleya, pri video in kabelsko-prenosnem delu pa sodelujejo tudi še težja korporacijska imena.

Aja, kaj pa punce?! Ja, sodelovale bodo tudi naše mlade in večinoma zelo mične surferke, za katere bo to končna postaja njihovega planetnega toura 2012, kjer trenutno vodi StephG in se gotovo veseli že 5. naslova svetovne prvakinje. Le po kom se pa ona zgleduje?!

Ja, tekma torej, od 28.7 do 5.8.2012 nam dajejo datumski rok, v katerem jo mislijo izpeljat in, glede na vse naj- proporcije eventa, jim želimo tudi eventu primeren swell. 

om 

  

Comments (0)

Leave a reply