Klasiki zaključeni, zmagal je sabo-Taj

Klasiki zaključeni, zmagal je sabo-Taj
November 7, 2012 Marko Odič

O`Neillovi hladnovodni klasiki Santa Cruza, Kalifornije so dobro premešali točkovne karte najboljših surferjev na svetu pred zadnjo tekmo letošnje tekmovalne sezone, ki se bo zaključila -kje drugje, kot na rojstnem kraju surfanja, Havajih na spotu severne obale Oahuja, Pipelinu.

V presenetljivih vročicah četrtfinalnih rund se je začela na novo pisati tekmovalna sreča tekmovalcev za naslov najboljšega, saj je že v uvodnih vročicah izpadlo najboljših štiri, nato pa sta v četrfinalu izpadla še trenutno vodilni Joel Parkinson in nosilec četrtega mesta, Adriano da Souza, tako da smo lahko videli presenetljiv finale med Taj Burrowom in Matt Wilkinsonom.

alt

Taj je trenutno šesti na lestvici vodilnih, to je pa njegova druga zmaga, prva je bila na Snapperju, kjer je močno zakorakal v lov na naslov najboljšega, a se mu je tekmovalna sreče tekom sezone sfižila s tremi izpadi v že drugi rundi, na Bellsih, v Franciji in na Portugalskem, ter dvema izpadoma v tretji rundi tekem, v Braziliji in na Tahitiju. Tole tekmo je pa odpeljal vrhunsko, in si upravičeno pre-prislužil vzdevek izdelka iz njegove filmske produkcije – SaboTaj (1/2)!

alt

Presenetljivi so-finalist Matt Wilco, en najbolj zabavnih in lahkotnih, kolikor si pač že lahko lahkoten pri najboljsih surferjih na svetu, karakterjev svetovnega pokala, se je s tem finalom in dobljenim drugim mestom povzpel zelo visoko, na 22.mesto in si s tem zagotovil obstoj na lestvici najboljsih tudi v prihodnji tekmovalni sezoni.

om

Comment (1)

  1. Kaja 2026 years ago

    Bravo (sabo)Taj in tudi bravo Wilko! prav fin finale, sveže .. a kelly pa res s polomljeno dilco furu, al kaj? 😮

Leave a reply