Jutri začnejo s hladnovodnimi klasiki

Jutri začnejo s hladnovodnimi klasiki
October 31, 2012 Marko Odič

Predzadnja tekma ASPjeve tekmovalne sezone 2012 svetovnega pokala v surfanju jutri začenja svoje čakalno obdobje. Hladnovodni klasika, katere organizator je O`Neill, se bo odvijala v centru surfanja S.Kalifornije Santa Cruz, na spotu Steamer Lane.

Hladnovodni klasiki se odvijajo vse od leta 1987, tekma pa vstopa v že trideseto leto neprekinjene hladne akcije. Kako pa to, da so se znašli tudi na Svetovnem pokalu?!

http://www.youtube.com/watch?v=R5Z-Bjh5GAk

O`Neill letos praznuje šestdesetletnico svojega obstoja, tako da so mu ASPjevci letos podarili nadgradnjo tekme na svetovni rang, kot darilo temu lepemu jubileju.

Tekma lako spremljate ne temle linku – tale link za spremljanje tekme-, odprtje čakajočega obdobja pa se začne že jutri, 1.novembra in bo trajalo enajst dni. Organizator nam obljubljajo zabaven swell, ki bo jutri zjutraj (po S.kalifornijskem času) zaradi neugodnejšega JV vetra še malce “zaspan”, proti poldnevu in čez pa lahko pričakujemo tudi začetek teke in … verjetno zabavne razmere tudi v vodi, če ne bo ravno podivjala celotna tjulenjska in morskolevja populacija pečin na Steamer Laneu ter nagnala celotno ASP karavano na kakšen drug, le s surferji obljuden kalifornijski spot.

om

Comments (0)

Leave a reply