Trojna krona, dvojni kralj, kaj vse nas še čaka…

Trojna krona, dvojni kralj, kaj vse nas še čaka…
November 19, 2011 Marko Odič

Vsi navdušenci nad tekmovalnim srfanjem smo že v nestrpnem pričakovanju. ASP in organizatorji tekem Triple Crowna na Havajih so tik pred začetkom vsakoletnega “labodjega speva”, zaključka tekmovalnega srfaškega leta 2011. Že jutri bo mogoč začetek prve od treh tekem, poimenovanih Triple Crown of Surfing. Prvi dve, Reef Haleiwa in Vans Sunset Beach, sta še v okviru “Prime” eventov. Tretja, zadnja, pa bo hkrati tudi zaključek “Dream toura”, Billabong Pipeline Masters 2011.

Organizatorji prve od tekem, Reef Haleiwa Pro 2011, katero lahko spremljate tule, napovedujejo možni začetek že jutri, v nedeljo 20.11, morda pa še dan ali dva kasneje, saj se Havajem približuje manjši valovni pulz, ki bo ravno pravšnji za začetek tekme. Organizatorji napovedujejo, da bodo celo tekmo speljali že do srede, 23.11, bo pa prav gotovo zanimivo pogledati kaj pomeni za Havajčane manjši pulz valovanja, hehe. 

http://www.youtube.com/watch?v=czsCrMivOro

Kakšno pa je trenutno stanje na področju seštevkov točkovanja? Na zadnji tekmi pred havajsko nogo, Rip Curl The Search San Fran, se nam je odkril letošnji svetovni prvak. Sicer se je odkril (in priklonil) kar dvakrat, saj so prvič (prvikrat in prvič v kar nekaj letih, še en od Ke11yjevih norih rekordov, hehe) na ASPju napačno sešteli točke in zmagovalec (hm, Ke11y, kdo pa…) je moral sam, kot vrhunski empirik in preučevalec vseh mogočih statistik, opomniti ASP, da so mu, žal, prišteli zmagovalne točke prezgodaj. A je to napako popravil že takoj v naslednjem heatu, ga zmagal in se pustil (tokart zares, hehe) okronati, nato pa… kot res pravi šampinjon, prepustil končno zmago mlademu Rip Curlovcu Gabrielu Medini, 17-letnemu brazilskemu upu za naslov najboljšega na svetu.

Ta brazilski “mulo” se je priklopil karavani najboljših na svetu šele v drugi polovici letošnje tekmovalne sezone, a po štirih odpeljanih tekmah “srfaški čudežni deček” “Air Medina” nosi lovoriki kar dveh zmag in vsi že nestrpno pričakujemo začetek nove sezone -2012, če nam bodo Maji dopustili, khem-, ker bomo imeli na Touru kar nekaj hudih tekmovalnih “srf-wizov”, da jih omenim le par, Julian Wilson, Owen Wright, celo brazilsko divizijo – Adriano, Jadson, Air Medina, itd-, preden pridejo na vrsto zdaj že tridesetletniki in več, “stara tekmovalna garda” pri naskoku na vodilni položaj najboljšega na svetu.    

Gremo na Havaje, aloha! 😉

om

Comments (0)

Leave a reply