Surf city USA okronal … Kralja!

Surf city USA okronal … Kralja!
August 8, 2011 Marko Odič

Brezspečne noči so se končno končale, vsaj za kratek čas, ko so včeraj ravno ob polnoči (naš čas) razglasili zmagovalca prestižnega prime eventa US Open v surfanju 2011. Akcija je bila res huda, saj so se za tole tekmico zbrali stari proji, mladi pištolji in kategorija “double trouble”, mulčki do osemnajst, ki so hkrati nastopali v juniors in open eventu ter povzročali sivino in izpadanje las že mladim young gunsom. Ironično, kajne?!

A ogromen ček in lovorika sta na koncu vendarle prijadrali v roke Kelly Sl10erju (young gun killer), ki je tekom celega prvenstva pokazal tako letalske kot igralske sposobnosti, saj je pometel tudi z več kot dvajset let mlajšimi nasprotniki z brilijantno predstavo manevrov à la “green room” in “heli 360 to BS revese tailwhip pop kick slip flip varial … to komaj ven iz pene”, no, z res ogromnimi in kritično izpeljanimi manevri aerial generacije, kar poglejte si povzetke heatov na linku “vročica na zahtevo”.  


Bob Hurley in Kelly Sl10er komentirata stanje ozračja (“ja ja, res je bilo vroče”… hehe!)

Finale se je Kellyju kar malce razvodenel, saj je z brilijantno “onshore” taktiko (petka na plaži pred začetkom heata, hehe) popolnoma onemogočil črnega konjušnika tekme, ozija Yadina Nicola. A čisto vsi ostali heati so bili vendarle hud dvig surf nivoja, saj so DaneR., Kolohe, brazilska divizija, Julian Wilson, da se omeni samo par najhujših, pokazali res izvrstno obvladovanje deske v zraku in popali takšne aire, da je plaža rjovela kot več nogometnih štadionov skupaj. Gotovo je pomagala vsa množina gledalcev, saj se je na plažo v parih dneh zgrnilo skoraj tričetrt milijona gledalcev. Akcijo si lahko pogledate kar tule – vročice na zahtevek, samo offshore/onshore dogajanje pa je spremljalo še skejtersko/bmx tekmovanje in zvečer koncerti, primerni za najboiljše, z zvezdami MGMT za piko na G.

 
trailerček, navadn…

Nike 6.0 in Hurley pa sta pripravila še posebno nagrado, življenje surf zvezde za eno leto ekipci, ki posname najboljši kratek surf film in zmagali niso nihče drug kot ekipca FUS iz Nemčije, ki so z briljantnimi posnetki rečnega surfanja popolnoma zasluženo očarali žirijo v zasedbi Laure Enever, Danny Kaasa, J.Wilsona in rolkarja Paul Rodrigueza. Tule je link za FUS is DEAD, spodaj pa še kratek trailerček FUS Jama 2011.

Fus Jam 2011 

Takole za na konec pa, ker sta že na prvi sliki “el Rey” KS in BoB v živahnem pogovru o vročini, pa si poglejmo še to… hehe! 

 

ja, na plažah Surf cityja USA je res vroče…

om

Comment (1)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    kliče keli bratranca; halo Bing imam jedan ček. cijena? ah, sitnica…. 😀 😀 😀

Leave a reply