Rip Curl Pro Bells Beach 2010

Rip Curl Pro Bells Beach 2010
March 29, 2010 Marko Odič

Evo, za nas je šele predvečer tekme, medtem ko je na južni polobli Plaža Zvonca že v polni pripravljenosti, saj se 30.3.2010 začne Rip Curl Pro Bells Beach, za katerega pravijo da je mešanica Woodstocka in une teniške zadeve na W…eeem, no, to damo lahko za nagradno vprašanje, pa še napovedati morate zmagovalca, hehe.

Waiting period traja do 10.aprila, prvi možen štart je pa lahko že čez cca 3 ure, to se pravi že danes, a ker so valovi zaenkrat še bolj borni, swell pa je napovedan za jutri, je velika verjetnost začetka jutri. Naši poročevalci so nas že kontaktirali tako iz Avstralije kot iz Balija in oboji se veselijo prihajajočega swella. Zgleda, da je jutrišnji dan zelo obetaven za surfanje, saj če pogledamo v nočno nebo se nam približuje še polna luna, ki blagodejno upliva na voznike v vodi, ne pa najboljše na voznke na asvaltu.

Tekma na Bells je postala že loglasna, saj je vedno prizorišče velikih dvo- in več-bojev med velikimi tekmeci vseh obdobij. Se še spomnimo ogromen air Kellyja tri leta nazaj, pa dvoboj Occy – Curren leta 86, lanskoletni prodor Parkota, priprave morda na Tajinov triple hat, prav gotovo bo vroče.
Posebnost Bellsov je prav v tem, da je val pointbreak, tako da ne zadostuje en mega manever, temveč je potreben celovit pristop k valu, da se sodnikom zazdi vreden dosti točk. Na to stavijo tudi vsi šampioni, ki se intenzivno pripravljajo na “rail to rail” surfanje in seveda, tudi kakšen nadvalni trik oz. terapije v baraki, kjer sonce ne sije tako močno (seveda ima val tudi section s tubo). da pa skočimo malo v preteklost si lahko pogledamo veliki dvoboj Occy – Curren, Oz. vs USA in hkrati, kdor se spomni filma North Shore; “Oy, mate… the channels over here” in najbolj souliš surferja na tekmovalni sceni tistega obdobja.

http://www.youtube.com/watch?v=DtY9Iwtd16E

Tukaj se pa še skriva link za vse ponočnjake, kjer si lahko zadevo pogledajo v živo. Aja,še to. Zgornja junaka si bomo lahko ogledali tudi v drugi rundi tekmovanja, dvoboj legend, hehe.

Comments (8)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  nagrada je pa vosek za surf in druge zadeve, saj ima simpaično ime “sex wax” za mrzle… hehe :D.

 2. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  dejmo, dejmo, napovedat prvaka, ne pa modo komentirat… ;P, hahaha

 3. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  dons pa bo, more bit… ucer spet layday… :D, da se je fuco dal gledat… al pa makarone kuhat po medotu…

 4. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  hahaha, no… prvaki junaki, dejmo se mal … umirit, ane!!!?! ;D 😀 😀 A bo Taj? zdj k ma trenerja je cist napaljen…

 5. mm
  klemen 2026 years ago

  A si Occy upa isti neopren oblečt 🙂

 6. mm
  klemen 2026 years ago

  dobr, recimo Parko

 7. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  k da je curren kj manj žarulja 😀 🙂 😀

 8. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  js isto rečem Parko, čeprov letos bi bil cajt za kšnga mulca… odič je že prvak bitchanju pa ballsanju 😀 😀 😀

Leave a reply