Pirati lovijo Piranhe 2014

Pirati lovijo Piranhe 2014
August 22, 2014 Marko Odič
mm
In Tekmovalne novice

Portoroški Pirati odpirajo lov na piranhe, oz. eno samo Piranho. Ta nešto zločesto lochnessovska Piranha se skriva v severnem delu Jadrana in legenda se širi po surferskih kuloarjih, da …

Slike, na kateri gliser vleče tisti njihov ... "wind"SUP nam njihova spletna stran ne dovoli zvleči. A kdor bi jo vseeno rad videl, naj skoči na www.piranja.si ali Piranja FB. Veslo v zrak!!

Slike, na kateri reševalni gliser vleče tisti njihov … “wind”SUP nam njihova spletna stran ne dovoli zvleči. A kdor bi jo vseeno rad videl, naj skoči na www.piranja.si ali Piranja FB. Veslo v zrak!!

Opa, surferskih kuloarjih!? Nak, tokrat ne. V wind- in SUP-surferskih kuloarjih, da kdor ujame zloglasno lochnessovsko pošast dobi, poleg neverjetne količine solinskih solinh zrnc, tudi pokal in zlato veslo oz. zlato jadro, trofejo, ki mu zagotavlja občudujoče poglede pri- in raz-obalnih deklet ter žena vsaj za eno leto.

Kako pa zleda ta neverjetni lov? Vsekako ne tako, kot so uprizarjali zadevo v filmu Jaws ali, buh-ne-dej, na otokih Reunion in na obalah Avstralije. Piranja je čist miroljubna windsurf in SUP tekma, vsaj kolikor so lahko tekme miroljubne in pobje iz JK Pirat so nam sporočili naslednje:

“Piranja 2014, 6.September: JK Pirat Portorož, Slovenija

 

Dragi ljubitelji jadranja na deski in SUPanja!

Tudi letos vas na prvi konec tedna v septembru prijazno vabimo na sedmo surfarsko in SUP regato Piranja 2014, organizirano pod okriljem Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža.

Zgodnje sobotno popoldne bomo preživeli na windsurf regati (predviden start je ob 12. uri), za ob 15. pa je napovedan start SUP regate, ki bo štela tudi kot finalna tekma za waSUP Pokal Slovenije.

Regati se bosta odvijali v vsakršnih vremenskih razmerah, ki bodo dopuščale izpeljavo tekmovanja. Tekmovalci izberejo opremo po svoji presoji in so na tej podlagi razvrščeni v razrede.

Sledilo bo tradicionalno popoldansko druženje ob podelitvi nagrad najboljšim ter bogatem srečelovu, zvečer pa dobra zabava, kakršnih smo na Piranjah že vajeni.

Za več informacij vas vabimo, da obiščete uradno spletno stran www.piranja.si ter našo FB stran Piranja Race, kjer so objavljeni tudi razpis regate, regatna navodila in ostale pomembne informacije.

Prijave so že odprte in so omogočene na spletni strani www.piranja.si/prijava/

Lepo vabljeni!
Ekipa Piranja in JK Pirat Portorož

 

Dear Windsurfers, Sailors and Stand-up Paddlers!

Pirat Sailing Club is warmly inviting you to the 7th edition of Piranja – All You Can Ride Windsurf Race and SUP Contest in the charming Piran Bay, Slovenia, on September 6th 2014.

Program:
12.00 – starting signal for the windsurfing race
15.00 – starting signal for the SUP race

Piranja race will consist of sailing and paddling contests, followed by the prize-giving ceremony later in the afternoon, a nice every-ticket-wins-lottery, delicious lunch & dinner, free drinks and a great party on Saturday evening.

The format of the race is long distance and will take place in any permissible weather conditions; the equipment is chosen by the sailor him- herself and will be classified.

After the windsurfing race, a SUP contest will be held on Saturday afternoon, which is also valid for waSUP Slovenia Cup.

For more informaton and online entries please check www.piranja.si and our Facebook page Piranja Race where the notice of race and other information will be posted.

See you on 6th September!

Team Piranja and Sailing Club Pirat Portorož”

Tekma bo reci-in-piši 6.septembra, kar nam le skok do gasilskega koledarja  prostovoljcev zveze PGD pove, da je to v prihajajočo soboto čez cca.2 tedna. Kot navdušeni surferji smo pa, res popolnoma nehote, takoj opazili še manjšo slovnično napak(ico), ko so uporabili izraz “surfanje” (označeno v poševni e-pisavi tretje vrstice slovenskega dela obvestila), namesto windsurfing oz. jadranje na deski, kar izvira iz evropsko rečenega “planche a voile“. Hja, Bruselj in njihovi brstični ohrovti (wind)surferske birokracije.

Se vidimo v soboto, malček druženja na- in po- surf-nekaj tekmi se slišita prav obetavno.

Comments (0)

Leave a reply