Po 37 Dneh Čakalne Dobe – Ujusansa Jugo Majstr 2010

Po 37 Dneh Čakalne Dobe – Ujusansa Jugo Majstr 2010
December 25, 2010 Ujusansa Surf Klub

Po 37 dneh čakanja in spreminjajočih se napovedi smo na predzadnji dan čakalne dobe in na dan pred božičem dobili dovolj oranžno rjave barve na hrvaškema aladinu in tri puščice, ki kažejo od spodaj navzgor, da smo prižgali zeleno lučko.

Ujusansa Jugo Majstr 2010

Močan, olujni, orkanski jugo čez cel Jadran, ki traja vsaj en dober dan. In ki potem čim hitreje poneha in se ne obrne v zahodno ali celo severno smer, ko vseka še 2x močnejša burja. To je pogoj za tekmo. Če poneha samo na severnem Jadranu, na srednjem in južnem pa piha še naprej je pa še smetana za torto. In po parih spremenljivih napovedih z vrtljivim vetrom in rdeče rumenim lightshowom naše lučke pripravljenosti smo dobili ravno to – kdor čaka dočaka:). ZELENA!

ec078c9fb26e5e729ab51e0a

Tekmovalci

Na tekmo, ki šteje za državno prvenstvo Slovenije v surfanju, se je prijavilo 25 tekmovalcev. Od tega jih 5 ni prišlo zaradi bolezni, vročine in poškodb. Trije niso dobili dopusta, saj pametni šefi vedno ne razumejo kaj pomeni zelena luč in rjava barva na hrvaškem aladinu. Eden je žal obtičal na zamrznjenem Pariškem letališču. Eden je trenutno na Havajih. In eden je mrknil.

Tako se je v petek, 24.12.2010, okoli 9ih, na blatni obali za ograjo kempa Kažela zbralo 14 tekmovalcev, 2 freesurferja, trije kamermani, dva fotografa, ena fotografinja/šoferka in en voznik traktorja.

460eff4b08112bc4e5eb007d

Tekmovalci:
Maša Zorn
Urška Golob
Mitja Legat (Ujusansa surf klub)
Filip Humar (Ujusansa surf klub)
Klemen Šurk (Ujusansa surf klub)
Miha Zidar (Ujusansa surf klub)
Andraž Marolt (Generacijas)
Rok Kreslin (Ujusansa surf klub)
Primoz Zorko (Obsession)
Kostja Polc (Ujusansa surf klub)
Samir Orel (Tribu surf klub)
Dejan Peras (DPsurfboards)
Arne Žigon
Matevž Pristavec

 

Katera b….a organizira tekmo na predbožični dan?****

Če je kdo zamudil božično večerjo (upamo da ne) se njemu in družini opravičujemo. Žal je surfanje na Jadranu bolj nepredvidljiva stvar kot Božič, 1. maj ali gužva v centru Ljubljane ob 4-ih popoldne :). Nam surferjem se sicer božično surfanje sliši še malo bolj čarobno kot tiste ostale navadne dni.

9c2cd9508899eaea05161141

Ne rabm nič od božička, sem že dobil v Medulinu!*

In? Kako je bilo? Naš lokalni mini ocean je ponudil vse kar zna. Od začetnega čistega brezvetrja, do rahlega juga, do spet brezveterja, od dežja, do oblakov in končno do sonca in mavrice, od čisto glasssssy valov do razburkanih in spet nazaj do gladkih… vse ob dolgih, močnih linijah daleč iz juga. Kogar ni bilo mu je res lahko žal. Sicer pa poglej si fotke (Foto: Matej Vrenk – galerija (večje slike) in galerija na FB (malo manjše), Foto: Borut Vidrajz – galerija na njegovem blogu).

12ffd8dbd2337151a0da6142

Greš na contest, dobiš najbl relax sešn s frendi**

Letos je bilo pred Jugo Majstrom veliko govora o formatu tekmovanja in številu tekmovalcev v vodi. Prejšnja leta je bilo že precej divje, dropanje, deske v deske, deske v glave, eden čez druzga, besne gliste…:). Letos pa smo imeli kar mali soul session. Vsakoletno romanje slovenskega surf naroda na konec Istre je letos izostalo. Pozen datum, dejstvo da je večina morala že vsaj dvakrat ali trikrat pošteno kidat svoja dvorišča kar ti surfanje precej izbije iz glave, zaprt kemp in Božič so nas razredčili in ostali smo tisti najbolj zagreti. Tako smo bili v Medulinu sami – razen tekmovalcev ni bilo v vodi nikogar! Mitja, Filip, Miha, Urška, Andraž, Rok, Primož, Kostja, Samir, Dejč, Maša, Arne, Matevž, Klemen. Zdaj se bosta oglasila Bine in Maček da to ni res 🙂 – Ok, v vodi sta bila razen tekmovalcev še dva. Veliko prostora, veliko valov, božični vibe, frendi in vpodbujanje – fajn smo se imel.

900a960513d58cb01027743a

Zasto je tako prljav avto? Sta ste radili?***

…nas je napadel carinik na meji pozno popoldan, kot da na avtu švercamo mineralno blato iz mrtvega morja. Petkov UJM10 se je iz surf tekme skoraj razvil v Camel Trophy dramo. Par dni dežja je terro rosso spremenilo v rdeče pogrezajoče se lepilo. Pet avtomobilov se je s težavo prebilo že do plaže – navzdol! Dva sta obtičala že prej. Zadnji se je pametno parkiral pred blatom in video ekipa je na spot prišla peš. Ko se je drugourščeni na Medulin Mud Rally Challengu odpravil proti domu se je okolica obale začela spreminjati v preorano blato. Ni šlo. Niti traktorist s svojim Zetorjem si ni upal do avtomobilov, kaj šele da bi nas potegnil ven. Štala. Situacijo je rešil Samir, prvouvrščeni na Rallyju. Ko smo ga porinili iz blata je po travi mimo ceste pokazal pot nazaj do asfalta. Žal ga je napačen zavoj stal poleta na njivo in končne vleke s traktorjem. Ostali smo se z nekaj porivanja tudi prebili do ceste.

bcbf882134b033c609958f7e

Kdo je zmagal?

Jugo Majstr se ocenjuje na podlagi posnetkov tekmovanja tako da bomo rezultate razglasili, ko bo ocenjevanje zaključeno.

123afbf343cec869b9d1c482

Hvala vsem, ki ste prišli in vsem, ki ste pomagali letošnji Ujusansa Jugo Majstr spraviti pod streho. Vem, da se vidimo ob naslednjem Medulinu.

*Andraž Marolt
** Mitja Legat
*** Carinik
**** ena mama

Comments (2)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    Luštn, res

  2. miha 2026 years ago

    cist ej blo noropa tenks usem k ste nardil tok hud vibe v lineupu… SHAKA

Leave a reply