JugoMajstr 2012: v pričakovanju drugega polfinala

JugoMajstr 2012: v pričakovanju drugega polfinala
November 25, 2012 Marko Odič

November je tudi na Jadranu precej razburljiv. Na tekmi JugoMajstr 2012 se je uspešno odpeljala prva polfinalna vročica, zdaj pa se obeta tudi možnost izpeljave druge. Organizatorji tekme so že prižgali rumeno luč za prihajajoče dneve torek, sredo, četrtek in tudi petek.

alt

Jugo stene JugoMajstra 2010. Bodo take tudi na JM2012?

Kar štirje dnevi, ki obetajo južne vetrove nad Jadranom so dobro razgreli surfaško domišljijo. Organizatorji, tekmovalci in vsi prostoslogaški surferji napeto spremljajo vremensko napoved in premišljujejo o obetih.    

Jadranska težko pričakovana tekma čaka še na izpeljavo drugega polfinala in obeh finalov, moškega in ženskega. Na vožnje trenutno čakajo sledeči rajderji:

MOŠKI POLFINALE 2:

1. Dejan Peras
2. Matevž Pristavec
3. Klemen Šurk
4. Urh Vamberger
5. Andraž Marolt
6. Tine Škrbec
7. Miha Mahkovič
8. Jernej Križnar
9. Rok Kreslin
10. Domen Jesenovec
11. Jure Černec
12. Gregor Pošnjak
13. Aleš Sladič
14. Tilen Kogej

MOŠKI FINALE:

1. Iztok Južnič Žonta 
2. Primož Zorko        
3. Dušan Božič         
4. Filip Humar         
5. Andraž Rakušček 

6.   -tba-
7.   -tba
8.   -tba-
9.   -tba-
10. -tba-

 Najboljših pet druge vožnje se bo pridružilo prvoizbrani petorici iz prvega polfinala v borbi za naslov najboljšega. Poleg moškega finala pa nas čaka tudi zelo zanimiv in zelo pričakovan finale deklic, saj se je tekom vročic uvrstilo naprej 6 močnih tekmovalk, ki se bodo še zadnjič spopadle za naslov najboljše med najboljšimi. Sledijo si pa takole:

ŽENSKI FINALE:

1. Sergeja Gradišek
2. Urška Golob
3. Kaja Osojnik
4. Alja Kerš
5. Kaja Zupanc
6. Nika Peternelj

Finale, ki zna prav gotovo presenetiti, saj so vse tekmovalke veliko časa posvetile svojem surfanju in čez poletje obvladovale lineupe od Indonezije pa vse do “domačih” baskovskih peščenic in reefov. Gospodične so prav gotovo zelo napaljene, zmagovalka l.2010 Urška Golob je obdana z zelo konkurenčnimi sotekmovalkami in le koga ne zanima, s kakšnim surfanjem nam bodo mojstrice postregle letos.

alt

Med surferji tekmovalci letos manjka 2x zmagovalec Medulina Jaka Grosar, ki bi v letošnjem “jagodnem” izboru prav gotovo našel močno konkurenco na čelu s predlanskim prvakom Primožem Zorkom. V finalu deklic prav tako pogrešamo zmagovalko l.2009 Aljo Lah, ki je svoje surferske moči letos kalila v daljni Mehiki, a morda bo letošnja tekma zadosten magnet, da se bo jugomajstrski karavani pridružila spet naslednje leto.

Na pomoč JugoMajstru 2012 in vsem morebitnim JugoMajstrom so priskočili tudi v državni hidrometeorološki agenciji ARSO in začeli spremljati razvoj dogodkov, opazovati valove, računalti frekvence in verjetnosti, od vetra pa vse do nebesnih kapljevin, da bodo organizatorji lahko izpeljali tekmo v kar najboljših možnih pogojih. Vremenski update pa sledi v ponedeljek.  

Comments (0)

Leave a reply