Imamo zmagovalca Rio de Janeira 2013

Imamo zmagovalca Rio de Janeira 2013
May 19, 2013 Marko Odič

Zadnji dan čakalnega obdobja se je zaključila tekma Billabong Pro Rio 2013. Začetek zadnjih rund je bil v odličnih pogojih, ko je Barra da Tijouca ponudila lepe, čiste valove, proti finalu pa jih je že malo razmršil veter, a to ni ustavilo dveh odličnih tekmovalcev, da sta ponovila finalni meč z plaže Bells, zadnje tekme avstralske noge ASP prvenstva 2013.

alt

© ASP/ Kirstin

Valovi so bili nekje 2-4 čevlje in ščepec onshorea, ko sta Jordy in Adriano odkorakala v vodo in začela svoj finalni meč. Prve minute je kraljeval Adriano, ki je v nekaj minutah po začetku že ujel dvoje valov, a je Jordy z intenzivnim ritmom začel napadati valove, ki so se lomili na zunanjem delu Barre in navkljub besnim poizkusom Adriana obdržal prednost po točkah do zadnjih 24 sekund, kjer pa je izkoristil tekmovalno pravilo, prioriteto do vala in navkljub padcu preprečil Da Souzi še zadni poskus za zmago.

Sedaj sta fanta bíla že dva divja finala, kar lahko namiguje na začetek zanimivega rivalstva, saj sta hkrati neverjetno poskočila na tekmovalni lestvici. Oba imata eno zmago in eno drugo mesto na tretji od desetih tekem in s tem odlično izhodišče za nadaljevanje sezone. Čestitke vsem surferjem, ki so izkazali odličen nivo surfanja v zahtevnih pogojih Ria de Janeira.

Marko Odič

Comments (0)

Leave a reply