Fanning spet na stopničkah

Fanning spet na stopničkah
September 27, 2009 Marko Odič

Mick Fanning ali The White Lightning je spet pometel s konkurenco. Kraj La Seignosse, Hossegor, kjer se je odvijala tekma med »the best of the best«, WCT Quiksilver Pro Hossegor 2009.

Eno od presenečenj tekme je bila tudi hitrost, s katero so izpeljali celo tekmovanje. Po deževnem in malce razpihanem začetku 23.9., so v borih štirih dneh tudi zaključili celo tekmo, ki je bila presenečenje od začetka do konca. Zgodnji izpadi favoritov, krvavi boji wildca rdov in prebujenja (skoraj) že odpisanih.

Za res veliko presenečenje je poskrbel wildcard, domačin Patrick Beven (FRA), ki se je prebil do polfinala in medtem pometel z raznimi Joel Parkinsoni, Bobby Martinezi in v prvi rundi tudi, z Mick Fanningom.
Obilo surferskih veščin so pokazali tudi drugi evropski surfači, ki so se prebili zelo visoko. Tiago Pires je v četrtfinalu za drobiž točk premagal lanskega svetovnega prvaka, Kelly Slaterja, tako, da smo lahko videli kar 2 Evropejca, ki sta zamešala štrene sami eliti svetovnega surfanja skoraj do finala.

Fanning je nazadnje zmagal v US of A, Hurley Pro Trestles, in se je po današnji zmagi približal vodečemu Joel Parkinsonu na borih 146 točk razlike. Tudi do drugih tekmovalcev je imela ta tekma skrita presenečenja, ker je dobro premešala karte prve deseterice in mnogim pomagala k skoku proti vrhu, ali pa jih potisnila globlje med … rajo.
Prvi je torej še vedno Joel P. (5896 točk), Fanning (5750 točk) ga pa dohiteva z vedno večjimi skoki, C.J. Hobgood, Adriano de Souza in Kelly Slater so pa sledeči na seznamu top 5 WCTja. Kelly je izboljšal skupni standing in napredoval na 5. mesto, v idealnih pogojih mu manjka malenkost več točk, kot ena zmaga, da se zavihti na prvo mesto.

Med Evropejci je najboljši Michel Bourez, skupno na 19. mestu, malce za njim, na 21.mestu, pa Jeremy Flores.

Comments (0)

Leave a reply