Odprto prvenstvo Avstralije 2012

Odprto prvenstvo Avstralije 2012
February 11, 2012 Marko Odič

Začetek tekmovalne sezone 2012 je tik pred vrati, bolje rečeno ekrani in prva ASP 6-zvezdična tekma Avstralsko veliko odprto prvenstvo 2012 je tudi, kot še boljše rečeno, tik pred začetkom. Tale kar težko pričakovani “Open” bo gostil tekme v srfanju in skejtanju ter vseh ostalih obstranskih eventkih, ki takemu dogodku pritičejo. Miss mokre majice, umetniški festivali in koncerti, da jih naštejemo le par.

 alt

 “Avstralska odprtija” je stacionirana na spotu Severne Štejne (North Steyne) plaže Manley pri Sydneyu v Novem Južnem Walesu. Zelo znana avstralska plaža, ki je med drugim gostila tudi prvo (1.) Svetovno srfaško prvenstvo leta 1964, a so jo kasneje tokovi tekmovalnega srfanja obšli za več kot 10 let, saj je bila zadnja tam odpeljana tekma že davnega leta 1999. Zdaj pa bodo obudili tudi ta pozabljeni kotiček “Južne zemlje” z  –Avstralska verzija srfaškega US Open-a (<- link za ogled tekme).

A Manly kljub pomanjkanju tekmovalnega dela le ni zaspal, saj so lokalni srferji trdo garali med valovi in sedaj komaj čakajo, da se spoprimejo z vsemi konkurenti na tej tekmi, pa naj so ti zvezde Svetovenga pokala, kot npr. JoelP., TB, Jordy Smith, Brett Simpson, mladi up Kolohe Andino, ali tekmovalci z vseh drugih koncev in krajev naše male modre oble. 

malo za ogrevanje v teh zmrznjenih dneh, hehe…

Juniorji ali dečki in deklice so štartali že včeraj. Najbolj napet del, to je moško in žensko srfanje Odprtega prvenstva Avstralije, z nagradnima skladoma 155.000$ (desci) in 40.000$ (dečve), pa se začne s trinajstim februarjem in se zaključi najkasneje devetnajstega februarja. Se pravi 13. – 19.2.2012 začneta moška in ženska divizija svoj pohod, ki bo hkrati tudi ogrevanje za prvo tekmo ASP Svetovnega pokala na Zlati obali, ki bo 25.2 – 7.3.2012. Več o tej tekmi pa malce kasneje. Nagradni sklad je pa, kot že najboljše rečeno sledeč -za srferje 155.000$ in srferke 40.000$.

Poleg srfanja se bo tudi tekmovalno skejtalo, le-to pa v obliki furanja “bowla”, kjer si bo 76 tekmovalcev konkuriralo v kategorijah “juniors”, “pro”, “pro masters” in “best trick”, vse to pa pokriva nagradni sklad v vrednosti 50.000 avstralskih šuškavcev, pa da ne bo kdo mešal s trenirkami tipa “črtomir”, hehe. 

alt

“Avstralsko odprtje 2012” prijazno sosponzorira tudi vlada NSW, ki se prisrčno spominja tudi prvih odpeljanih Svetovnih prvenstev in se trudi biti kar se da prijazna in ustrežjiva do srf populacije in tega ogromnega eventa, ki je, kot pravi premier Barry O`Farrell “zelo pomemben del turizma in financ NJW”. Ko pa smo že pri vladi, le-ta je sestavljena iz liberalcev in nacionalistov, kar je prav zanimiva kombinacija in za naše evropske konce skoraj popolnoma nemogoča, hehe.  

http://www.youtube.com/watch?v=mvHc0-HtdyQ

takle bo pa glasbeni del -terra australis ropota, hehe…

 om

Comments (0)

Leave a reply