Utrinki iz Španije I

Utrinki iz Španije I
July 7, 2010 Ujusansa Surf Klub

V soboto (3.7) se je primajal večni spremljevalec ujusansinih surf tripov, Weber surfaški avtobus. Tovor? Horda nadebudnih zagretežev za ultimativni poletni vodni šport – surfanje, prva skupina v poletju 2010. Destinacija – že dobro znani baskovski Zarautz. Surfs up in vržimo čimveč shak.

Tečajniki so uvodne ure surfanja še imeli pod blago zaščito oblačkov, zdaj se nas pa držijo mega sončni (in vroči) dnevi, perfektni pogoji za surfanje in mucho zabave. Med šibanji obeh kombijev in prelaganjem opreme,

smo včeraj končali s prvo polovico tečaja in naša mlada surferska horda se je zapodila v mesto, da jih objame gostoljubje baskovskega mesteca tudi izven vode. V skoraj sosednjem mestecu, Pamploni, se je začel celotedenski festival vseh ljubiteljev jogginga v zgodnjih jutranjih urah in neustrašnih razgrabiteljev rogov, pamplonski tek pred biki. Torrrrros, frrrrrr…..

Tečajniki so top skupina, med njimi se je našla tudi sestra zelo znanega Davida od Špele. Katerega Davida? Od Špele… hehe. Pouk se ima v 3 grupah, 2 začetni in A-team surfanja, nadaljevalci… Po dveh dneh že pokajo aire.

Zemljišče so nam letos razširili in v kempu so zrasle čudatvorbe, tako da se poleg obveznih naseljc šotorčkov bohotijo surfaške megastrukture, ogromno foto objektivov, satelitske antene, ping pongi in mega-matchi…. Belgijci so čist ljubosumni.

Ekipa je pa tudi čist huda.

Danes se komaj čaka drugo tekmo polfinala. Zakaj? Vse zanima kako poln bo lineup jutri, no pa našla sta se ene 2 nogometna fena. Za več slik….in, tudi več sline si poglej tu!

Shaka

Comment (1)

  1. mm
    Marko Odič 2026 years ago

    white tops, sam da nau kdo reku smrkci, hehehe ;))))).ker je bil vmes en sesutek kompa, so ostale fotke prvega termina tule:https://ujusansa.si/surfblog/ujusansa-surf-kemp-spanija-1-termin/

Leave a reply