Barba v smislu Wax On Pancer Off Uju Partija

Barba v smislu Wax On Pancer Off Uju Partija
October 7, 2011 Andraž Rakušček

Napoved je bila : “a must go!”, al v slovenščini: “itak!”

Ekipa: Zorro, Mačk, Iva in jaz. Kasneje se nam je pridružil še Filip, ko je rešil zaplet z budilko (kapo dol, prpelu se je s svojim avtom, ko je zamudu Uju kombi).
Na spot sta prišla še Bizjak in Lenart, uletu je še Luka – Luigi in Gudac.

Ob 5h so po radiju sporočili, da naj lastniki bark dvojno privežejo barke, da bo zapihala Tramontana in, da bodo valovi velki do 2m. Ok, pa da vidmo.

V Ljubljani je bilo 18°C, nič vetra. V Kopru nič. Na viaduktu čez Mirno, pa že vidimo bele pene na rtu, ok, neki bo. (ta spot je treba enkrat pogledat).

V Barbi pomol ne dela, premajhno, na rtu pa 1m vala, vetr na polno in jača.
Nč, bomo mal počakal. Gudac in Mačk sta preveč napaljena, da bi taktizirala in že voskata. (pol je blo pa vmes treba na sendvič:)…)
Ostali, pa malo pobluzimo, gremo spet do Pomola, srečamo ene windsurferje (“na rtu je pa kr ok za pedlarco, ne?”, “smo bli na Portugalskem polet in še dobr, da smo mel pedlarce sabo, ker ni blo nč vetra.”). A mi windsurfu rečemo “jadrnica?”. Naslednjič bom:)

Gremo nazaj na rt, valovi so pojačal, seti zgledajo 2m, gremoooo. In sedaj dilema? Kaj oblečt? Neopren al kopalke. Voda je na otip topla. Piha z morja, toplo…? Ajde gremo v kopalkah. Lenč pa jst kuj štartava v shortsih, Filip, ki je prvič v Barbi, pa posluša ostale in navrže neopren in bootse. Napaka. Mašina zakuha in treba se je preoblečt. Najprej samo v shortse, po eni uri pa še v t-shirt. Pomoje je prvi k je surfu tukaj v t-shirtu, pa prvi k se je dvakrat preobleku, eee manekeni:)

Val, čisti point break je bil do ramen, ko je kdo ujel ta velik val, se ga od zadaj ni videlo, samo špricanje. V zalivu je bil večinom časa veter cross, potem je nekaj obračal na on. Stena je bila močna in dolga. Tolk glih tolk močen, da smo lepo krožil:) 3 ure smo bli v vodi. Pomislu sm, da je ta val najboljši k sm ga surfu v Jadranu…sam to pomislim vsakič:)

Veter ni obrnu, smo misl, da fronta še ni prišla…dokler se nismo odpravili domov.

Ob morju je bilo 20°C, v Barbarigi 15°C, na avtocesti pa že 9°C. Na Ravbarkomandi je šel sneg. Surfat v shortsih in nazaj grede vidt sneženje? Kje maš to?
Zvečer pa še Wax On Pancer Off Uju Party (najboljši žur, še policaji so pršli pogledat), hehe, so stoked.  Ta petek gre pri men v koledar pod Surf Day 2011.


Sočni vzhodi v Barbi so vedno nekaj posebnega.


Sploh, če zaliva.


Gudac.


Lineup.


Set val.


Barba point break.

Comments (0)

Leave a reply