Barbariga, 10.11.2007

Barbariga, 10.11.2007
November 13, 2007 Klemen Surk

Več kot mesec je minilo od zadnjega surfanja, zunaj se je shladilo, zjutraj je bilo treba iz šip spraskat prvi led, edino na temepraturi vode se pa niti ni preveč poznalo. Morje v Barbarigi ima (je imelo v soboto) še vedno termalnih 17 stopinj, tako da prav paše potopit roke v vodo namesto jih imeti na vetru.

Napoved je sekala k pr norcih, dopoldan naj bi ga pihnilo tja do 12m/s, popoldan pa 13m/s in čez. Kar bi po vseh Jadranskih standardih moral bit zadosti, da se zbudi Barbapapa. Jah jebiga.

Ni se izteklo ravno tako. Že zjutraj je bila situacija čisto brezveterna, glassy, gladka, da ni mrdnil niti listek na drevesu… in en zanimiv "nov" spot na poti do Barbarige je izgledal takole:

barbariganov071.jpg

Zadevo sta kako dobro uro prej furala Kostja in Maša. Ob 10ih sem se pripeljal do Barbarige, kjer smo potem z njima 3 ure debatiral preden smo se spravili v vodo. Čakal smo "ta hud veter" in "more 5-6" in "2.5-4m" ampak od tega ni bilo nič. Bilo je pa nekaj ful fletnih valov, sonce in družba. Kul dan.

barbariganov072.jpg
Več slik iz Barbarige pa tukaj.
Pri Barbarigi je luštno, ker se naredi res prava stena, če ujameš pravi val. Je pa mal manj luštno, ker se vse dogaja nad zoprnimi skalami.

Comments (5)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    V barbarigi je blo več vala kot tle. Tole je varianta…hm… če ne piha pa maš longiča, pol se pa nafuraš.

  2. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Če se pelješ v Barbarigo, par km prej gre enkrat cesta čisto blizu obale. Enga zaliva s parimi barčicami. Tam greš mim pomola na makedam cesto in pogledaš na morje. Samo kadar piha močnejši veter je val tu precej razbit in skoraj brezveze, vsaj tako ponavad izgleda. Ker zdaj zjutraj je bilo čisto brezveterje.

  3. Gorazd 2026 years ago

    Skale nič krive ;D ;D ;D

  4. mm
    Mitja Legat 2026 years ago

    aha, tnx. se prav je to varianta, če upadš u barbarigo pa ne pali, probaš tukej. je res?

  5. mm
    Mitja Legat 2026 years ago

    in kje je nov spot? a bo secret…

Leave a reply