Bali Echo

Bali Echo
April 28, 2008 Andraž Rakušček

Na LJP (Brnik) se je zacelo napeto: “a ste za surfe ze placali?“ nismo, ker so nam na agenciji rekli, da je prevoz zastonj, ce jih prijavimo (en surf na osebo, letimo s THAI) in smo jih zato tud vzeli sabo!
“stopite do kolegice in se dogovorite,“ nam rece in s Sevotom se, rahlo nervozna, premakneva do okenca Informacije.
Dober dan, aha, no pa poglejmo…aha THAI, ze vidim, aha oni imajo takole, kdo vam je pa tko reku…tukaj pise, da je 214eur na surf v eno smer…ja, jst ne vem kje ste to slisali..tik, tak, tik, tak….ja, ja vem da je to surfboard in ne windsurf, pise tukaj cisto jasno…tik, tak, tak tak…aha tukaj spodaj je se en odstavek…exceptions… free of carge for destination denpasar: evo nas, idemo!!!!

to, da je imel avion od Adrije eno uro zamude nas ni moglo vec potreti, bomo ze, in to da smo v Frankfurtu v polnem sprintu iskali gate42 tud ne, tek je zdrav. ampak ko smo prisli na Bali in je prijazni gospod v modrem reku “your surfboards are still in frankfurt…“. To, pa nas je mal, ampak res mal potrl.

Taksistu smo rekli, da smo iz Slovenije in peljal nas je v Goro Inn. Hitr smo zasedl dva bungalovcka Sevo&Ula, Gape&Keli in za mene eno sobico takoj na levo. Plan je bil, da si cimhitreje najdemo vilo z bazenom v kateri bomo preziveli naslednje tedne. Itak, da smo se polenil na polno in se dobr, da jst nisem spal dve noci zarad hrupa in mi je pocu film, vse spokal, se odjavu in reku:“ekipa cas je!“. ekipa:“koncno“ in smo sli iskat. Vodu nas je Urban Kravos, z zacasnim prebivaliscem Bali in smo nasli kar smo iskali. Hitra selitev narodov in zdej smo na Seminyaku.

Vmes so seved prisle deske in surfanje (pa zgubl pa najdl smo nasga Kelija). Za ogrevanje, en vecern sesn na Kuta Beach, drugi dan Half Way in selitev, tretji dan Changun in zvecer prvic na reef, kam drugam, kot na Balangan. Na beachbrejkih je blo 1.5m vala, mal se je zapiral, mal guzve…na Balanganu je blo 2m vala, 50 ljudi v vodi na razdalji 200m, low tide 0.5m, pa zur do konca (mal tube, pa vsakic se je zaprla – vsaj zame). Jutri gremo spet na Changun, svel pada, za dan dela pa pridejo bombe, pa se spet javim.

– voznja z motorjem
– vrocina/vlaga/sonce
– guzva na spotih

+ vrocina/vlaga/sonce
+ perioda, pocasni valovi, skoz valovi
+ prijazni ljudje/lineup
+ topla voda
+ odlicna hrana
+ soncni zahodi
+ watermelon juice

Comments (5)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  pride, sam slike uredin…

 2. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  mmmh, dejmo hitr part tu, pa par fotkic, pa NE omenjat kdaj in kok swella pride … :D, mislm, vsaj zavij(te) ta swell v celofanast ovoj, da kle ne boli preveč… 😀 :D0

 3. gregor 2026 years ago

  andraz dans ob 6ih pride swell, 8,5 feetov! Grem navoskat desko ;D!

 4. miha 2026 years ago

  no jst vm zelim usakmu eno tubo odfurano !! 🙂 :Dpa uzivite se za ns k smo kle na suhm, pa cakamo da bo medolin zacel delat 🙂

 5. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  in? ste se pol zmenl? ko limonada, ko je najbl zanimiv se neha 😀

Leave a reply