Tao surfanja – knjiga & film

Tao surfanja – knjiga & film
February 7, 2013 Kaja Cencelj

Tao surfanja je najnovejši pustolovski film o svetu jahanja valov, v katerim igrajo Bailey Chase, Eric Balfour, Lou Diamond Phillips in Peter Mel. Film bo režiral Lou Diamond Phillips in snemal se bo Santa Cruzu, v severni Kaliforniji. Zgodba je povzeta po knjigi Michaela A. Allena: “Tao of Surfing: Finding Depth at Low Tide“.

Zdi se, da je deskanje najnovejši hollywoodski trend. Tokrat “Tao surfanja” raziskuje življenje deskarskega prvaka, ki se vrne na Big Surf po letu duhovne izolacije. To je film o dveh prijateljih iz otroštva, ki ju povezuje njuno spoštovanje moci in velicine morja ter ljubezen do deskanja. Prvi intuitiven, nadarjen, svobodnega, drugi mlad pisatelj in velik borec. Sledimo njuno življenjsko pot, njuna iskanja, pustolovšcine, ljubezni, avanture, prelomne dogodke… in diagnosticiranje smrtne bolezni – okuženost z virom hiv.

Metafora vedno spreminjajocega se morja izpostavlja vpliv tao življenjskega cikla, starodavno kitajsko filozofijo, ki poudarja preprostost in tekoce gibanje, spremembe in preroditve, ki se zgodijo v naravnem življenjskem ciklu. In tako je drugi glavni junak kar morje samo, s svojo strastjo, lepoto, živahnostjo in mirom, njegova moc ozdravitve in regeneracije, ki daje obcutek miru in tišine, kot se en dan konca in drugi zacne.

Film obljublja zgodbo o bratstvu, socutju, modrosti, ki jo umirajoci prijatelj pusti za seboj, in tem, kako se ti življenje spreminja paralelno s plimo in oseko. Ups& downs. “To je film o našem prizadevanju za bolj smiselno življenje, globljim razumevanjem sebe in našega odnosa do sveta okoli nas. Tako nadaljujemo iskanje popolnosti, individualnosti in svobode”, je mogoce prebrati spletni strani http://www.taoofsurfing.com.

Comment (1)

  1. Author
    Kaia 2026 years ago

    tudi knjigo je za prebrat !

Leave a reply