Kar je s Prestige-om?

Kar je s Prestige-om?
March 27, 2007 Klemen Surk

To poletje se bodo potapljači potopili več kot 3.500 metrov v globimo Atlantika in preverili kaj se dogaja s tankerjem Prestige, ki se je potopil ob španski obali leta 2002.

Potop bo pravila družba Repsol, med njim bodo pregledali v kakšnem stanju je trup ladje in koliko olja uhaja iz njega. Repsol je vodil tudi ekipo, ki je iz Prestige črpala nafto ko se je ta potapljal. Zaradi močnih vetrov in valov se je Prestige prelomil na pol in potopil, tako da vse nafte ni bilo mogoče izčrpati. Na tankerju je bilo okoli 77.000 ton nafte, potopil se je kakšnih 250 km stran od obale iz njega pa je po ocenah izteklo 63.000 ton nafte.

Comments (4)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  bi bil ze cajt….ce bi nafta izgorela bi blo bols

 2. mm Author
  klemen 2026 years ago

  smo za 🙂

 3. dejan 2026 years ago

  mislim da je to s prestigepm le vecja katastrofa za naravo…………..a tudi izgorevanje oz. vse tisto kar pride iz surove nafte skoduje naravi in vsem zivim bitjem na zemlji…………..drgace pa bi lahko vsak od nas posadil kako drevesce in bi s tem pripomogel k preprecevanju onesnazenja zraka.saj so drevesa naravni filter………. a sem mal zabluzil…………………. niti ne kdaj pa kdaj se celo jaz spomnem na cist zrak in podobno,,,,,,………….. kdaj bo cistilna akcija…….. :)a ste za…………….

 4. marja 2026 years ago

  ljudje imamo res fajn igracke, ane :- mogoce pa bolje da se je razlomil. A se kdo spozna, a bi 63.000 ton izgorene nafte bolj onesnazevalo kot razlite v oceanu?

Leave a reply