Grilo prvi na Air&Style!

Grilo prvi na Air&Style!
December 6, 2009 Klemen Surk

Tole ni ravno surferska novica ampak “pozimi bordam poleti surfam Marko Grilc” je ravno zmagal in Insbruškem Air&Stylu in si vsekako zasluži objavo. In čestitke!In ogled videa iz tekmovanja!

Šestindvajsetletni Ljubljančan je bil še pred nekaj dnevi na listi tekmovalcev za prestižni Billabong Air & Style v Innsbrucku le rezervist. Po poškodbi enega od tekmovalcev iz šestnajsterice izbranih je vendarle dobil priložnost, da  pokaže kaj zna in to je storil na najboljši možen način, z veliko zmago!

“Marko Grilc from Slovenia” je cel večer odmeval glas uradnega govorca na sicer smučarsko-skakalnem stadionu na Bergislu v Insbrucku, kjer je tekmovanje deskarske svetovne smetane v živo spremljalo preko 12.000 ljudi, medtem ko so ga navdušenci preko internetnega prenosa spremljali po vsem svetu.

Marko je pokazal neverjetno serijo skokov in se senzacionalno uvrstil v superfinale, kjer je bil v družbi najboljših na svetu, s trikom “Switch Back 1080”, preprosto nepremagljiv. Za seboj je pustil zvezde tega športa kot so Travis Rice, Risto Mattila in Antti Autti ter v skupnem seštevku svetovne deskarske serije TRR prevzel vodstvo. Tudi komentator internetnega prenosa je zgodbo zaključil v stilu: “Cinderella day for Marko Grilc! It’s gonna be a big afterparty … and ladies and gentlemen Marko Grilc likes to party a lot!”

Marko Grilc je sicer že 10 let član evropske ekipe znamke Burton, s katero je, kot pravi, zelo povezan, saj že nekaj let sam oblikuje svojo desko in sodeluje pri dizajnu oblačil. Poleg tega je eden redkih snowboarderjev na planetu, ki se mu je uspelo prebiti tudi v prestižno Red Bull-ovo športno ekipo. Rdeči biki so ga odkrili že kot nadobudnega in nadvse perspektivnega mladinca ter mu omogočili, da se je s športom začel ukvarjati profesionalno. Večinoma trenira v Avstriji, saj pri nas, kot pravi, razen na Voglu, ni pravih pogojev za vrhunsko bordanje. V svoji več kot desetletni tekmovalni karieri je že zelo zgodaj začel nizati zavidljive rezultate, saj so mu na začetku, ko je osvojil kar sedem medalj na mladinskih svetovnih prvenstvih, od tega štiri naslove mladinskega svetovnega prvaka, tekmovanja pomenila vse. Kasneje se je bolj posvetil snemanju filmov, a sezoni 2008/2009 se je vrnil v tekmovalne vode in kot slovenski reprezentant osvojil 2. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v skokih (Big Air) pod okriljem FIS. V filmski industriji je med drugim sodeloval pri deskarskih filmih: “91 words for snow”, “Gap session”, “Draw the line”, “Thanks in advance”, “Overseas” ter B Movie.

Zadnji film, B Movie, bo Marko v Ljubljanskem klubu K4 predstavil prihajajočo sredo 9.12. ob 23h, glede na današen uspeh pa bo to tudi odlična priložnost za čestitke. Pridite zgodaj, saj zna biti gneča 🙂

Spremljajte tudi novo spletno stran Marka Grilca in bodite na tekočem: http://www.grilo.si

Comments (8)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  bravo, jst bom tud na mojo grozo v maroku! se vidmo v vodi

 2. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  BRaaaaaaavo! js pa pridem, k mi je budget prazn k …

 3. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Groza, jaz bom pa takrat v maroku LOL

 4. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Še video clip.

 5. jake 2026 years ago

  grilooooooooooooo…..gnarloooooooooo

 6. miha 2026 years ago

  ohh groza …. jst pa ne morem na premiero filma …. lih takrat enkrat bom ze v maroku :(no ja … pa drugic ..in cestitke marko … svaka cast … glede na to kolk smo mejhi, cist razsturamo v svetu 😀

 7. Simon 2026 years ago

  RESTEPKA!!

 8. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

Leave a reply