Surf Igrišče v Tivoliju?

Surf Igrišče v Tivoliju?
February 15, 2011 Marko Odič

Socialne mreže so pred kratkim posredovale nov video doma narejenih valov, pogruntavščino neznanih surfaških ljubiteljev. Kdo si ni pogledal majhnih, popolnih valov, ki, začuda zavzamejo samo toliko malo prostora kot manjši bajerček. In večina nas je ostala brez besed. Danes (15.2.2011) so v Španiji, prav blizu našega kempa, baskovski inženirji uradno predstavili novo igračo za vse surfaške vrtne navdušence. Stvar se imenuje Wavegarden in je pogruntavščina podjetja Instant, ki je pristopilo na področje ustvarjanja umetnih valov z zelo inovativno idejo in prišlo do prav zanimive rešitve.

Aritz pri testiranju hitrosti

Na vprašanje o možnostih postavitve te tehnologije inženirji odgovarjajo, da je primerna za vsa zaprta vodna telesa od lagunc, bajerčkov, jezer pa do domačih bazenčkov in zdaj omogočajo praktično vsakomur, da si lahko postavi majhen umeten zalivček z valovi na gumb. Velikost posameznega vala si lahko sami ogledate na posnetku, Instant-ovci pa ponujajo širok rang valov, prilagodljivih po velikosti, obliki in hitrosti. Kdo bi se branil lepega pointbrejka na vrtu za hišo?


surf šole ali air mojstrstvo, glasnen klejm je lahko do desete zvečer

Glavni inženir in solastnik Instanta Jose Manuel Odriozola trdi, da je glavna razlika v primerjavi z že obstoječimi tehologijami možnost prilagajanja samega vala, poceni gradnja in velika energetska varčnost. Instantovci so porabili kar 6 let za razvijanje te tehnologije, ki, kot pravi Manu, je najbližje pravemu oceanskemu brejku, saj ima 1,6m visok val kar 30s tubafesta na razdalji 250m. Tivolski bajer morda, hmm!?

Odzivi na pogruntavščino so zaenkrat samo v zelo pozitivnih tonih. Že video, izdan malce pred uradno predstavitvijo, je v petih dneh videlo 190.000+ ljudi iz 150 držav, veliko znanih in zelo znanih projev je preizkusilo in prav pozitivno potvitalo val Instant tehnologije. Tehnologijo kujejo v začetek nove ere inland surfališč, je kdo morda že pokazal Zokiju?

http://www.youtube.com/watch?v=YBfnXt1KV10 

se kdo že vidi na domačem vrtu?

om

Comments (4)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    zveza štempelj, peticija pa do zokija -javno zasebno partnerstvo in akcija, hmhmm? 😀 ;D 😀

  2. dejan 2026 years ago

    Čist huda pogruntavščina, čisto vsi proji so navdušeni se jim vidi na fajsih….

  3. dejan 2026 years ago

    Znanstvena fantastika…..orng valček

  4. dejan 2026 years ago

    Wavegarden surf pool artifical surfing waves Wavegarden surf lagoon surf wave pool manmade waves for surfing wave pool surfingAll images shown on this website are from the 2010 prototype. Stay tuned to see shoulder high waves this summer.

Leave a reply