Save Trestles 22.9

Save Trestles 22.9
September 21, 2008 Klemen Surk
Zadnjič sem omenjal, da je spot Trestles zaenkrat rešen, pa sem potem izvedel, da ni čisto tako. Kaj se je zgodilo do sedaj?
save-trestles.gifTransportation Corridor Agency so modeli, ki si želijo izgraditi podaljšek plačljive avtoceste in jo priključiti na neplačljivo ravno nekje pri spotu Trestles (sicer so vse avtoceste v ZDA jabe, obstajajo pa tudi plačljive, kjer se pride nekaj hitreje do cilja, saj na njih ni gužve). Ko so prišli ven z idejo so se surferji in Surfrider foundation zmigali in začeli proteste ter zorganizirali zborovanje, ki ga se ga je udeležilo 3.000 ljudi, med tem, ko so na Komisiji za obalo (ali nekaj podobnega) odločali ali bodo avtocesti prižgali zeleno luč ali ne.
Komisija je z 8-2 v glasovih odločila proti avtocesti. To bi bil lahko konec ampak graditelje srbi v denarnici in se niso predali tako u easy. Na ameriško ministrstvo za gospodarstvo in na Bushovo administracijo so poslali poziv, da naj prekličejo odločitev komisije za obalo. Zato je za jutri, 22.9. pred ministrom za gospodarstvo sklican nov sestanek na katerem bosta obe strani spet predstavili svoje argumente.
Surfrider načrtuje novo zborovanje pred stavbo, kjer bo sestanek in upajo, da se ga tokrat udeleži še več ljudi. Peticijo smo podpisovali tud na tekmi na Trestlesu ter na koncertu Tom Currena 🙂 zdaj držimo pesti (btw, tam kjer piše San Mateo Campground in kjer se potem pojavi cesta, sva tud spala :)).

Comments (2)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Nekaj =http://www.surfline.com/surf-news/us-department-of-commerce-to-make-decision-to-save-trestles-after-hearing-in-del-mar-deja-vu_18813/ slik iz sestanka. Zanimivo izgleda tale ameriška demokracija 🙂

  2. gregor 2026 years ago

    jebemti zidar-je :'(

Leave a reply