Kaj se zgodi pozimi? Veliki valovi!

Kaj se zgodi pozimi? Veliki valovi!
December 24, 2014 Marko Odič
mm
In Vreme in valovi

Zima je zloglasno obdobje za lovljenje velikih valov. Seveda, poleti bi odplavilo še pol plaže gledalcev, tako da bi deli na-prsnih-natikal-in-objemk od gospodičen, ki so navdušene nad surfanjem in surferji, plavali po morju, da bi vse skupaj izgledalo huje kot na Woodstocku. Ja, huje kot na Woodstocku, prav ste slišali/e. Zato pa se surfa velike valove pozimi. Da imamo surferji mir pred plavajočimi modrci.

Sanchis v elementu!

Sanchis v elementu!

No, in ker so stari mački velikih valov slišali, da je majhna portugalska vasica Nazare tudi letos pozimi še prav posebej prosta plavajočih modrčkov, so se le par tednov nazaj spravili na nov lov za rekordom vseh rekordov, odfurati največji val, kar ga je človeški svet do zdaj zaznal.

Ekipa, klasika. Garret Mc Namara, Sebastian Steudner (aleman, si predstavljate, aleman na velikih valovih!), Ross Clark Jones, a tokrat se jim je pridružil še en besno stekel pes velikih valov, Benjamin “Sancho” Sanchis, ki ga je na wavejet raketi, po brezmodrčjem morju, naokoli prevažal Eric Rebiere in končno smo dobili tudi posnetek …, ker na nekih soc.omrežjih smo lahko videli tudi že prve fotografije, že daljnjih par tednov (dobesedno par (2!!!)!!!!) nazaj, a zdaj lahko vidimo tudi kockice na youtube videu, ki si ga lahko pogledate zgoraj. Največji val na svetu, zaenkrat!

Aja, a se je vendarle kdo spomnil, da v Nazareju vendarle obstajajo stare mame in da vsaj one sigurno obešajo svojo medenino na nazarski zrak? Z eno besedo, ribiški čolni. Pomislite na ribiške čolne.

Comments (0)

Leave a reply