Hollywood uspel zapreti Teahupo'o

Hollywood uspel zapreti Teahupo'o
September 11, 2014 Miha Mahkovic

Za jutrijšnji swell (Surfline napoveduje cca. 9 metrske valove) napovedan na zloglasnem spotu Teahupo’o, je Hollywood, oziroma natančneje Warner Bros uspel zapreti spot zaradi snemanja predelave vsem poznanega filma Point Break. Spot bo za ostale surferje zaprt za dva dni (med peakom swella).

S tem in ostalimi podobnimi dogodki (snemanje surfanja za omenjeni film na spotu Jaws, Maui letošnjo zimo) se porajajo vprašanja kako daleč lahko pride nekdo (z dovolj denarja) s svojimi željami po zapiranju spotov za ostale “smrtnike” za določen dan oz. obdobje.

Nerganje na stran, cilj jutrišnjega dne, za snemalno ekipo ter stunt surferje Laurie Townerja, Dylana Longbottoma, Billy Kemperja ter Albee Layerja je posneti t.i. double-up, torej en val, ena tuba, ki jo skupaj odpeljeta dva surferja. Napovedani swell je večji kot swell med letošnjim tekmovanjem Billabong Pro (kar nam pove veliko) in surfanje bo potekalo izključno s pomočjo tow-ina (tako kot na Jawsu pozimi). Pri tem pa si ne moremo kaj, da ne bi pomislili na to, kako misli Hollywood vključiti posnetke tow-in surfanja v predelavo filma, ki je nastal ko tow-in surfanje sploh še ni obstajalo. Pustimo se presenetiti :).

Na spodnji povezavi pa si poglejmo še en kratek Teahupo’o filmček, v katerem vidimo valove s katerimi se bodo spopadli “stunt” surferji ter njihovi snemalci!

Spodnja povezava za video!!! (klik, klik)

Comments (0)

Leave a reply