Zadnji krajec Trojne krone Havajev

Zadnji krajec Trojne krone Havajev
December 8, 2013 Marko Odič

Kaj nas čaka danes?! Nocoj se začne zaključni rogelj trojne havajske krone in finalna ASP `CT tekma v sezoni 2013 na Banzai Pipelineu.

Hkrati s sklenitvijo zadnjih tekem pa nas čaka tudi težko pričakovani dvoboj med najjačima nosilcema skupnih točk za naslov prvaka. In to sta letos Kelly Slater, kdo drug ter, Mick Fanning. Tokrat je Fanning na prvem mestu po točkah. Cela bombastična akcija se začne že nocoj, verjetno okoli naše pol devete ure, a sam začetek nam še ne bo postregel tudi z elito svetovnega surfanja, ampak se bodo fantje z otokov najprej spotili v mešanem formatu tekme, prva runda bo kvalifikacijska za divjekartneže, nato pa pridejo na vrsto še težki proji v nadaljnjih vročicah.

  A to je to glede Trojne krone? Nak, saj smo lahko gledali tudi prvi dve tekmi na HAleiwi in na Sunsetu. Kaj se je pa tam dogajalo? Haleiwa je bila zelo zanimiva tekma, saj je prišlo prvič do tiste, za organizatorje grozljive situacije, ko nastopi zadnji dan čakajočega obdobja, a ni valov. Kaj pa zdaj? No, zadevo so zelo elegantno rešili tako, da so podaljšali tekmo na Haleiwi za en dan, nato so pa takoj skočili na precej epski Sunset, kjer so tekmovalci pošteno raztrgali nov, prihajajoč svejl in vmes odpeljali tudi kakšno tubo za čisto desetko. Kar ni prav pogosto na tej plaži, tako da so tako navdušeni komentatorji ASP zveze skoraj ostali brez sape, oči in seveda tudi glasu.

alt A kdo je zmagal prvi dve tekmi? Prvi, zmagovalec Haleiwe prihaja s podobnih pacifiških otokov, a je momak malce južnejši. Prihaja s Tahitija, sliši pa na ime Michel Bourez in fura Teahupoo skoraj vsak dan (ko spot seveda dela).

alt

Drugi usekanec, ki si je poveznil drugi rogelj trojne havajske krone, pa izvira prav s teh otokov, kjer se odvija tekma. Sunset Pro je pa zmagal lokalni surfer Ezekiel Lau. Prijazen poba, katerega bi se verjetno vsak ustrašil, če bi mu mimo primahal v lajnap. A pustimo to za druge lajnape, mi pa se raje pripravimo za večerni spektakel tubuloz, ki jih lahko spremljate, če kliknete sem – Banzai Pipeline v živo!

Comments (0)

Leave a reply