The Old, the young and the sea!

The Old, the young and the sea!
October 15, 2012 Marko Odič

Fantje ekipe Surf Nomads productions, iz nam sosednje Avstrije, delajo na filmskem projektu, ki predstavlja evropsko surfaško pot. Ta je poimenovana tudi evropska surferska avtocesta, evropska tura, pa še kakšno ime bi z lahkoto našli. Pot, ki se začne v Franciji ter se zaključi nekje na jugu Portugalske, tik preden začne oko surfanja lačnega evro surferja poželjivo gledati na, z brejki bogato obloženo obalo Maroške zahodne Afrike.

 A to ni samo potovanje po prostoru, temveč tudi potovanje v času. Ne samo, da ima zahodna obala Evrope svoj specifičen (časovni) cikel delovanja, surfanje v Evropi je prisotno že kar nekaj dolgih desetletij, ki so tudi dolga desetletja vseh mogočih generacij surferjev, ki zdaj predajajo naprej svoja doživetja in izkušnje surfanja po evropskem področju. 

Je zgodba o ljudeh, ki živijo ob obalah Z Evrope, jih obiskujejo, ščitijo ter jih seveda na polno surfajo. Tudi Slovenci smo na večini evropskih surf spotov že kar precej domači, saj se naša surf zgodba vije po poteh evropske surferske avtoceste že več kot deset let, tako da sodeluje pri tem projektu tudi par naših surferjev in snemalcev.

Medtem ko je lani v Nazareju Garret McNamara pofural en res, res komaden val, je le par kilometrov stran naš team rajder Jernej Rakušček zategnil tole batino, 55 sekunda in naprej, posnel pa ga je mojster Uju-klipov Mitja Legat, ki sodeluje s Surf Nomadi pri tem projektu. 

om 

  

Comments (0)

Leave a reply