Surfamo Antarktiko

Surfamo Antarktiko
January 6, 2013 Marko Odič

Ja zdej se pa že hecate…, a se ne! Pred kratkim so hudi trdobučneži, kaj si pa drugega, če greš surfat na tak polarni mraz in led, pristali “nekje” na Antarktiki in iščejo najboljše možne valove.

Ledene plošče, plavajoče ali ne, sicer ne bodo surfane prvič, saj je bil polarni prvenec surfanje “badboyja” s Todos Santosa, Garretta McNamare, ko je pofural val pravkar zlomljene gmote ledu, a take polarne pustolovščine, kot je namensko iskanje valov na Antarktiki ni izkusil še nihče.

To pa ne dela nihče drug kot “naš” Kepa Acero in še par usekanih Baskov na jadrnici Pakea Bizkaia. Hja, baskovsko surfanje na Antarktiki, ali je to rezultat srečanja na kakšnem našem “pubcrawlu” in slišanimi razlagami o ledenomrzlem Medulinu ali pa je je fanta res udarilo (morda še preveč?!) na vroče, ne ve nihče. A Kepa in ostali baskovski lokalpatrioti, so zdaj že dva dni tam dol nekje na skrajnem jugu našega planeta in se nam s posnetki javijo konec januarja. Čisto v duhu RipCurlovega Iska, srečni detajl za fante je le, da je na antarktiki zdaj…, poletje.

om

Comments (0)

Leave a reply