Spet ta Guiness…

Spet ta Guiness…
July 27, 2012 Marko Odič

A ne govorimo o pivu, temveč o znamenitem držalu Svetovnih rekordov – o Guinessovi knjigi ter web strani vseh mogočih Svetovnih rekordov. 

Gotovo se je marsikdo šele pred kratkim znebil mrzličnega tresenja ob spominu na grozovito maturantsko mučenje in izživljanje s četvorko po ulicah Ljubljane, kjer tudi vsakoletno, zdaj že zelo tradicionalno, podrejo enega od teh, popolnoma nezanimivih Svetovnih rekordov.

A v letošnji jeseni nas čaka nekaj še mnogo hujšega. V letošnjem septembru, natančneje je to vikend 29. in 30.septembra 2012, bo nek obskurni BOS surf festival v neposrednji okolici Muizenberga poskušal podreti Guinessov rekord iz leta 2006, ko je hkrati surfalo… na enem valu… kar 73 udeležencev.

alt

Vojne in mir med muizenberškimi valovi, tokrat “le” 73 ljudi na enem valu. 

Kdor se spomni, komisija za polomljene smernike je zasedala še dve leti po rekordu iz leta 2006 ter poskušala urediti vse spore, a so jim, nekega pozabljenega četrtkovega večera prekrižale zadevo miške, ki so zaradi omamnega vonja tacosov in burritov med gorami listin sklicev in terjatev, vse te preprosto pojedle. Škoda za rekorderje, a mir za človeštvo in (ne)srečno komisijo.

Seveda se je, ko so slišali za željo po podrtju rekorda l.2006, sestalo ogromno lokalnih surf skupnosti, ki hočejo Muizenbergovcem odvzeti to čast in lokalni ponos (“Pri nas vsi dropamo?!”), in so že razpisali ogromno število pogajanj, sestankov in vseh mogočih drugih dolgočasnih srečanj. Kdor bi pa rad sodeloval, si lahko pogleda zadevo tule ali se pa prijavi na e-mail naslov tule.

Pa vso srečo!

om

  

Comments (2)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    hehehe, sam da so veseli … 😀

  2. mm
    klemen 2026 years ago

    haha epic

Leave a reply