Nov Stormrider Europe

Nov Stormrider Europe
October 5, 2006 Klemen Surk

Stormrider Europe je ene vrste evropska surferska biblija, saj je prvi in najbolj hud vodič po surf spotih v Evropi. Lahko nimaš pojma kam greš pa se boš s to knjigo v žepu (če imaš dovolj velik žep) nasurfal brez problema. Stormrider Europe je prvič izšel že leta 1991, tokrat prihaja četrta izdaja, ki je močno predelana tako, da je Stormrider Europe sestavljen kar iz dveh knjig.

THE STORMRIDER GUIDE EUROPE 

Novi Stormrider je zaradi obilice spotov razdeljen na dve knjigi,

THE STORMRIDER GUIDES EUROPE – THE CONTINENT

Knjiga vključuje naslednje surf destinacije: Severno morje, Francija, španija, Portugalska, Sredozemlje in Maroko. Ima 216 strani in se jo že dobi v trgovinah, kot je amazon.co.uk.

THE STORMRIDER GUIDES EUROPE – ATLANTIC ISLANDS

Knjiga vključuje naslednje surf destinacije: Islandija & Skandinavija, Irska, Wales, Anglija, škotska, Azori & Madeira ter Kanarski otoki. Ima 216 strani, izšla pa bo aprila 2007. Takrat bo možen tudi nakup kombinacije obeh knjig The box – Continental & Atlantic islands

Kaj je torej novega v Stormrider Guide Europe?

Nove slike
Raven surf fotografije v Evropi je tako napredovala, da so v novem Stormriderju zamenjane vse slike!

Nove države
Sedaj se surfa povsod, baje Sredozemlje in vzhodna Evropa nista več smešni surf destinaciji. Novi spoti se pojavljajo vsako leto in seznam novih surf spotov zajema spote v Islandiji, Grčiji, španskem Sredozemlju, vzhodnem Sredozemlju ter povečano število spotov pri Norveški in Italiji.

Prenovljene informacije o surf spotih
Vlečni konji evropskega surfanja Francija, španija, Portugalska, U.K., Kanarci in Maroko so bili vsi prenovljeni in ažurirani.

Novi zemljevidi spotov
Narejeni so novi še bolj natančni zemljevidi spotov in cest, ki pripeljejo do njih.

In še veliko dodatnega branja
Predelana so vsa poglavja o okolju, surfanju in surf kulturi v posamezni državi. Prav tako je novo vreme s povezavami na internet in na oceanske boje.

Comments (0)

Leave a reply