Red Bull Tai Fu

Red Bull Tai Fu
August 19, 2006 Klemen Surk

Red Bull big-wave projekt Tai Fu je v pogonu. Tajfun pred obalo Japonske je izgleda pravi in bo ustvari primerne pogoje za big wave surfanje v okrožju Wakayama. Vsi surferji že letijo proti Osaki.

Vsako leto od julija do septembra Japonska živi v strahu pred Tai Fu – tajfuni, ki so znani po veliki uničevalni moči s katero rušijo obalo in jemljejo življenja. Ko pride tajfun se pripravijo vsi, tako majhne ribiške vasice kot velika hi-tech mesta. Lani je Japonska zabeležila 27 tajfunov različnih velikosti in moči, povprečna življenska doba enega je pet dni. Sedaj se je avstralski big-wave veteran Ross Clarke-Jones odločil, da bo izkoristil energijo tajfunov na Japonskem in surfal valove, ki jih le ti naredijo.

Red Bull TAI FU

Ross Clarke-Jones je zbral skupaj skupino izkušenih big-wave riderjev kot so Tom Carroll, Carlos Burle in Ian Walsh, lokalno znanje in izkušnje pa bo prispeval Shimpei Horiguchi. Vendar stvar ne bo enostavna in bo kot prvo velik logistični zalogaj – kako v trenutku ob pravih pogojih zbarit na japonskem ekipo, ki je raztresena po celem svetu? Naslednje tri mesece bodo vsi bdeli nad vremenskimi kartami in čakali na mati naravo. Kratek film o projektu si lahko pogledate na zanimivi uradni strani Red Bull TAI FU .

 

Comments (0)

Leave a reply