WSL ali kaj se dogaja v tekmovalnem surf svetu

WSL ali kaj se dogaja v tekmovalnem surf svetu
May 5, 2015 Marko Odič
mm
In Tekmovalne novice

Cudoviti svet WSL ali superherojska surf liga je letos odpeljala ze tri tekme, kjer najboljsi tekmovalci na svetu zbirajo tocke za skupni polozaj najboljsega surferja na svetu. Tekmovalnega, sevede.

Adriano De Souza

Pa poglejmo kaj je letos novega. Po lanski zmagi najmlajsega med brazilskimi tekmovalci, Gabriela Medine v skupnem sestevku te doticne surferherojske lige je nas surferski svet ostal brez besed.

A cemu brez besed, bi se vprasal nacionalno ravnodusni slovenski surfer, zaradi tega ker je Gabriel Brazilec? Seveda ne, je sirni surferski svet je ostal brez besed zato, ker smo morali (in se moramo!!!) poslusati neverjetne nebuloze komentatorjev, ko odlicno predstavljajo svoje popolno neznanje glede surfanja, sodobnih manevrov, glede nepoznavanja tekmovalnega tockovanja, in glede nepoznavanja samih tekmovalcev, in glede tega, da jim pogosto ni jasno, a gledamo posnetek ali akcijo v zivo, tiste dekliske komentatorke so kot iz filma Ameriska pita, le da so oblecene, da ne nastevamo naprej (strah pred cirom na zelodcu, hja!)!!?!

Seveda ne, sirni svet je ostal brez besed zato, ker so takoj po zmagi najmlajsega med Brazilci velike surf znamke zacele odpirati trgovsko-prodajne centre, le kje drugje kot v sirni Braziliji.

A dobro, po enem letu smo se navadili preslisati tudi te blesave komentatorje in spregledati zelo, zelo grde havajske srajce. Le kaj je narobe s hoodiji?

Toliko o bruhanju zvepla, sedaj pa poglejmo, kaj se dogaja s to Veliko surf ligo 2015 in tekmovalnimi rejtingi.

Do danes smo lahko spremljali ze tri dokoncane tekme, ki so prav sveze premesale vcasih tako znanih prvih 15 mest. Uvodno tekmo sezone Quiksilver Goldcoast je zmagal svezi brazilski up Filipe Toledo, ki zdruzuje v sebi sodobnost in progresivne manevre ter mnogo stajla, kar za mladega Medinca zal ne moremo tako hladnokrvno trditi (Toledo – skupno tock WSL lestvice 15,700).

filipe toledo

Druga tekma nam je tudi se znana iz starega “wct” formata, Rip Curlova Hells Bells Beach, kjer zal v uvodu ne igrajo vec rifi znanih AC/DC, ampak … krneki. A bistvena je akcija v vodi in tam se je na koncu najbolj izkazal en najljubsih avstralskih sinov in en glavnih Rip Curlovih tekmovalcev, Mick “beli (elektricini) tok” Fanning (skupno tock 16,950).

fanning8490rcbells08kirstin_2

A tretja tekma, ta je pa bila cisto izven formata. Kako-se-ze-imenujemo-liga je tretjo tekmo nastavila na zahod Avstralije v epicenter hudih in mocnih svejlov in valov, v Margaret River. Malo mestece, ki je bilo pred par leti skoraj pozgano zaradi hudih pozarov v neposredni blizini. In kot je nevarno na kopnem, jhe tudi nevarno v vodi. Tekmovalci so se borili s hudim svejlom, ki je dosegal velikosti tudi do double over head oz. ce skoraj citiramo komentatorje, ki so rekli, da je val na take offu triple over, a zal so pozabili dodati, da je to triple over na faceu vala, ne pa pravilno merjeno s hrbta don nivoja morske gladine. A valovi tam dolej spodaj na zahodu so mocni in skalne police so prav presneto trdne, tako da smo lahko videli en lep kupcek polomljenih deski in opraskanih rokavov tekmovalnih lajker. Na tem igriscu velikan(ck)ov pa je zmagovalec v hudem in, za nas sploh, poznem finalu premagal mladega JJFa in se zavihtel tudi skupno na prvo mest0 nase superherojske lige, to je pa nihce drug kot prvi brazilski sin med tekmovalci, Adriano da Souza (skupnih tock 24,500)

adriano_de_souza_image_red__2

Naslednja tekma, ki se bo dogodila v tekmovalnem ciklu se pa dogaja nihjer drugje kot v neposredni blizini glavnega brazilskega mesta, t.j. glavnega SURF mesta, Ria de Janeira in njemu lastne plaze barra da Tijouca in to ze cez manj kot slab teden, 11.5.2015 se zacne akcija, ali bodo tudi valovi pa ve samo tako omenjani signore et deus mundi brazileiri. Hja, ali pa ameriski sateliti, saj to je skoraj isto. A vec o tej tekmi pa v posebni novici.

om

 

Comments (2)

  1. mm
    Marko Odic 2026 years ago

    haha, Mick beli (elektricni) tok Fanning, zakon! 😀

  2. mm
    Klemen Surk 2026 years ago

    “Uf, Rio bo noro!”…. said no one ever 😀

Leave a reply