Trojna krona Havajev: Haleiwa zaključena

Trojna krona Havajev: Haleiwa zaključena
November 25, 2012 Marko Odič

Havajski spot Haleiwa je po dolgi tisini, ki je organizatorjem povzrocila kar precej sivih las, danes zaživel v polnem blišču. Tekmovalci prve etape Vansove Trojne krone, ki tekmujejo tudi za skupno finančno nagrado enega milijona ameriških dolarjev, so pokazali čuda v neverjetnih surfaških pogojih, ki so oblili tamkajšnje obale.

alt

Vzdušje je bilo pošteno napeto, saj so morali ogranizatorji in tekmovalci odpeljati kar pet zaporednih heatov, a dolgo čakanje se je Reefovcem pošteno izplačalo, saj so zadnji dan koralni greben oblivali odlični tekmovalni valovi, visoki dobrih 3-5feetov, tako da so se na Havajih lomila tekmovalna kopja, ker so tako domači havajski surferji, kot največja imena profesionalnega surfanja pokazali res veliko surfaškega znanja.

alt

Tekom vročic smo lahko gledali velika imena, kot so Sunny Garcia, KellyS., JJ Florence, veliko so pa pokazali tudi havajski heroji, na čelu z zmagovalcem Sebastian Zietsom, ki je v napetem finalu pometel tako z JJF-om, Freddy Pattachio, kot tudi z mladim brazilcem Alejo Munizom. Seb Ziets je na podelitvi izdal zmagovalno taktiko, odrekanja žurkam cel čas čakanja na swell, da pa danes, danes bo pa na Havajih grmelo.

Veselje je prav gotovo veliko, saj je trenutno vodilni v trietapni Havajski kroni, a mu za ovratnik diha odlični mladi surfer John John, denarna nagrada skupno enega milijona dolarjev pa gotovo ni zadnja stvar v mislih vseh tekmovalcev. 

om

Comments (0)

Leave a reply