Tridesetletnica havajske Trojne krone!

Tridesetletnica havajske Trojne krone!
October 10, 2012 Marko Odič

Letos bo ta znana tekma, sestavljena iz treh eventov na Haleiwi, Sunsetu in Pipelineu, praznovala že trideseto obletnico. Zato so organizatorji in sponzorji namenili skupno vsoto kar enega celega milijona ameriških dolarjev za nagrade tekmovalcem teh treh tekem.

alt

John John, kolibajoč, na Sunsetu.

Tekma je ena najbolj cenjenih na svetu, saj je skupni zmagovalec Trojne krone skoraj izenačen z nosilcem naslova najboljšega na svetu, če pa vprašate otočane Havajske otoške verige, je za njih zmagovalec Trojne krone gotovo boljši surfer, kot ASPjev okronani “najboljši” surfer na svetu, o tem ni za njih nobenega dvoma.

alt

Lanski zmagovalec, John John Florence. 

Havaji so bili nosilec preporoda in razvoja tako tekmovalnega kot tudi eksperimentalnega surfanja vse do danes. Otočje je že dolgo bilo, in je še dandanes “proving grounds” ali območje dokazovanja surfaških sposobnosti, saj če nisi uspel na Havajskih otokih, nisi uspel niti v svetovnem surfaškem očesu javnosti, vrstnikov (surferjev) oz. surfaških strokovnjakov in poznavalcev.

alt

Matt Wilkinson, uspešen vse do četrtfinala in spremljevalka, miss leopardjih kopalk.

Zaradi te hude obletnice se je na letošnje tekme že prijavila množina znanih surferjev, med njimi lanskoletni zmagovalec John John, tudi Kelly, ki je tu zadnjič zmagal v daljnjem letu 1998 in se je tokrat prijavil na vse tri tekme, s tem pa tudi napoveduje izziv John Johnu za posest te prestižne lovorike. 

om

Comments (0)

Leave a reply