Tekmovanje za najboljši val

Tekmovanje za najboljši val
April 14, 2008 Klemen Surk
Za letos Surf Zveza Slovenije pripravlja dve novi tekmovanji. Kot prvo predstavljamo Tekmovanje za najboljši val leta.
 

val-sezone.png
 
Na Billabong Jugo Majstru izberemo slovenskega državnega prvaka, vendar pa vemo, da na tem tekmovanju težko prikažemo tisto največ kar slovenski surferji zmoremo. Prvič zaradi samih pogojev in drugič zato, ker se vsi surferji tekme ne morejo vedno udeležiti.
 
Zato smo si zamislili še eno tekmo – tekmo za najboljši odsurfani val slovenskega surferja v posameznem letu. Pravila tekmovanja so sledeča:
 1. Za tekmovanje štejejo in se ocenjujejo videoposnetki odsurfanih valov.
 2. Posnetki morajo ali biti poslani po pošti na DVD-ju na naslov Surf Zveze, poslani preko elektronske pošte ali posneti na strežnik iz kjer se jih lahko sname.
 3. Surfa se lahko katerikoli spot na svetu, reef, beachbreak, plima, oseka, ocean, jezero…ni važno.
 4. Val mora biti odsurfan v letu 2008 med 1.1.2008 in 31.12.2008.
 5. Prispele posnetke valov se ocenjuje po istih ocenjevalnih kriterijih, kot veljajo za ocenjevanje na Jugo Majstru in sicer: “Tekmovalec, ki bo izvedel najtežje manevre, z največjo hitrostjo, močjo in povezanostjo na najbolj kritičnih delih vala, bo ocenjem z najvišjim možnim seštevkom točk (10).

Ostale podrobnosti še sledijo, lahko začnete snemat, lahko predlagate tudi kakšno kul ime za tekmovanje :)!

Comments (23)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  vidm, da si ti najdu enga s fotičem:)grem pa stavit, da si vsi ki surfamo želimo, da nas nekdo snema/slika ne glede na tekmovanje, tko da ne bo nekih dodatnih aktivnosti na tem področju. poleg tega so na vseh boljših spotih v vodi in na plaži kamermani, ki ti lahko pol posnetek dajo/prodajo. Ma bistvo vsega tega je, da bomo na koncu leta mel posnetek/fotko slovenca, ki verjetno ze leta ne zivi v sloveniji in ga verjetno ne poznamo in bo furu res strupen val! Upam, da bo tko:) predlogi so pa vedno dobrodosli!

 2. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  hehe, js sm najdu majstre s češke FAMU. So rekl da pridejo na vsak medulin session… :D, to bodo fotke… 😉

 3. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Ne prehitevaj, a sem rekel, da bosta dve tekmovanji 🙂

 4. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Nagrada spada pod ostale podrobnosti.

 5. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Primož, danes ima vsak mobitel ;D in fotoaparat kamero, upam da to ne bo problem, res bo treba mal dodatnega truga vložit v to, ne samo it surfat, ampak tolk pa spet ne da bi bil kdo zato že na začetku izločen iz konkurence.Namen tekmovanja je, da se lahko vsak izkaže kot se najboljše lahko v najboljših možnih pogojih. Ti v Medulinu vseeno glih niso na ravni in verjamem, da na boljših valovih lahko pokažemo več.

 6. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Primož, sej kul, ti kar razmišljaj, predlagaj, super. Samo ne vem kaj je tle predlog, mislm kako bi to popravil, če se ti zdi tak problem? 🙂

 7. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Za fotografe je že nekaj v planu, sam upam da dobimo kakšnega kul foto-sponzorja…

 8. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Sam da ne bo slovenski film, 10 minut dolgi kadri in nič se ne dogaja… 😀

 9. gregor 2026 years ago

  VPS so moji, prste stran!

 10. gregor 2026 years ago

  kaj je zdej to oskar, al najboljsi val 😉

 11. borut 2026 years ago

  ja kul ga je surfat-za to nas je ene par tukaj že kar preveč motiviranih :)Je pa tut kul vidt video, sliko, za se kej naucit, obujat spomine…Za stat pa snemat al pa slikat 3 ure al pa vec je pa logicno manj motivacijeTko, da predlagam kaksno nagrado tut za snemalce oz. fotografe. Pol bo mogoče še kdo izven kroga znancev dobil interes za to.

 12. jake 2026 years ago

  jest sem si že rezerviru produkcijsko skupino mangart, tko da si kr druge najdte 8)

 13. Andy 2026 years ago

  zakaj se za foro nebi najvecji val?v metrih pira:)

 14. Andy 2026 years ago

  ups:D

 15. miha 2026 years ago

  pomoje je pa namen teh tekmovanj da si cim vec folka magari spodo kamero pa da cim vec furajo pa da se glih surfanje s tem siri. ne pa da bi blo omejeno na unih par prjatlou.

 16. miha 2026 years ago

  uuu dobr prdlogse strinjam z borutom.

 17. primož 2026 years ago

  Super. Dober znak, da se pojavljajo nova tekmovanja.Problem pa je, da je udeležba omejena na tisto peščico ljudi, ki jo pokrivata tisti dve, tri kamere, ki jo “naši” premorejo. Pomoje bo v končni fazi prijavljena le grupa prijateljev, od katerih ima en to kamero in furajo skupaj.Kaj pravite?

 18. primož 2026 years ago

  A ne furamo zarad užitka in ne enga kontesta 😉 ? Sam je pa res, da bi lahko pokazal velik dobrih fur maši surferji, sam večina jih res nima kamere in nekoga, da jih bo snemal…..tako da zato pravim, da bo na tekmovanje prijavljenih le peščica (prijateljev zato, ker če bo 20 posnetkov, se grem stavit, da bojo posneti z največ dvema kamerama). Pa itak nima veze, to je blo sam moje razmišljanje o zadevi.

 19. primož 2026 years ago

  Nočem kritizirat, ker se mi zdi fajn karkoli se dogaja, sam da se. Si pa želim, da se tud vsa ta dogajanja izboljšujejo v kvaliteti, tako se mi zdijo predlogi, razmišljanja o vsem nujna (da ne bo zgledal da skoz težim)

 20. primož 2026 years ago

  K, v bistvu v tem primeru nimam predloga, samo pomislil sem na morebitno šibko točko in jo omenil z mislijo, da bo to povod za razmišljanje množici (ponavadi potem kdo pride do rešitve/izboljšave).Andraz, a to si mene mislu s fotičem? Ma, nimam niti fotiča, še manj nekoga, ki bi šel z mano na surfanje, kje šele da bi me kdo pofotkal. Dobil si bom kakega uličnega umetnika, ki me bo naslikal na valu…..če velja morda to za XXS ;).

 21. primož 2026 years ago

  uuu, Borut, bistra! Recimo v okviru istega tekmovanja še fotograf najboljšega/največjega vala, kdaj pa tudi ločeno tekmovanje najboljše surf fotke, na kateri je domači surfer, ko fura.

 22. ales 2026 years ago

  Dobr ste se tole zmislil, Klemen jest podpiram takle tekmovanje……. 😉

 23. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  a nagrada je pa pride? 😀 😀 😀

Leave a reply