Swell

Swell
February 6, 2006 Ujusansa Surf Klub

Je prisel na Hawaiie, kjer so v nedeljo izpeljali North Shore tow-in Championships. Na nogah pa so tudi v severni Kaliforniji, tekma na Mavericksu je napovedana za jutri.Swell McNamara & Mamala zmogovalca North Shore tow-in Championships

18 ekip se je potegovalo za naslov v ekstremnih pogojih. Velike valove je spremljal tudi mocan veter, ki je vodno pr?enje iz valov pihal tudi 40metrov visoko v zrak. Opoldne so valovi ojacali na 20 feetov z 30 foot stenami. V kanalu so se zaceli delati vrtinci. Ko je Marvin Foster nesrecno padel, je ostal pod vodo in prisel na povrsje sele po drugem valu. "Two wave holddown" je nocna mora in groza vsakega big wave surferja. Foster je baje OK, noc pa je vseeno prezivel v bolnici.

Popoldne so se razmere razcistile in veter je pojenjal. V finalu sta se pomerili dve ekipi: John Gangini(Maui) in Yuri Soledad (Brazil) ter Garrett McNamara in Kealii Mamala. Zmagala sta slednja. Tekma je bila posvecena Marku Foo-ju, ki je 23.12.1994 preminil med surfanjem Mavericksa.

MAVERICKS

It’s On! Jeff Clark, recimo izumitelj Mavericksa, je uradno napovedal zacetek tekme na temu spotu za torek, 7. februar ob 8 zjutraj po lokalnem casu.
Nekaj stevilk:
Nagrada: $55,000
prvo mesto $30,000
drugo mesto $10,000
tretje mesto $5,000
itd do sestega
Finale 13:30 popoldan po lokalnem casu

Tekmovalci?
Anthony Tashnick, Greg Long, Tyler Smith, Zach Wormhoudt, Shane Desmond, Matt Ambrose, Brock Little, Ryan Seelbach, Ryan Augenstein, Evan Slater, Eraldo Gueiros, Shawn Rhodes, Randy Cone, Grant Washburn, Darryl Virostko, Kenny Collins, Peter Mel, Nathan Fletcher, Mike Gerhardt, Grant Baker, Josh Loya, Danilo Couto, Russell Smith in Alex Martins.

Comments (0)

Leave a reply