Quicksilver Pro New York 2011

Quicksilver Pro New York 2011
September 10, 2011 Dejan Peras

Včeraj se je zaključil še finalni dan 1* Quicksilver Pro New York z najvišjim denarnim skladom v zgodovini surfanja in to v višini 1mil $ in z čekom v višini 300.000$ za zmago. V napetem finalu sta se pomerila Kelly Slater ter Owen Wright.

Po hurikanu Irena je prišla Katja in vzhodna obala je bila ready za izvedbo Quicksilver Pro New York 2011, plaža na Long Islandu je postregla perfektne  5-6Ft visoke valove.Surferji so v naelektrenih heatih stresali repertoarje manevrov, ki so jemali množici dih, padali so airi, grabi perfect 10 valovi. Vmes smo bili tudi priča kontroverznemu intervjuju Bobby Martineza v keterem je imel kr nekaj povedati čez organizacijo ASP predvsem o tem kaj si misli o novem pravilniku( več o tem drugič), na kar so ga tudi diskvalificirali iz nadaljevanja tekmovanja.
Že v semifinalu je bil napet boj med K.S ter T.B napredoval je Kelly in se srečal v finalu z Owen Wrightom, ki je v svojem polfinalu premagal Brazilca A.Muniza. V finalu je Owen takoj nakazal, da se ne bo kar tako udal in že prvi val zakjučil z huge airom in dobil oceno 9.23. Nato je svoj heat surfal z enakim tempom padla je še ena 8.00. Kelly nekako ni ujel ritma v začetku finalnega dela, proti koncu se je celo vrnil v igro a čas in rezultat je bil na strani Owna.

Comments (0)

Leave a reply