Mick Campbell drugič zapored

Mick Campbell drugič zapored
August 27, 2006 Klemen Surk

Najbolj mastna WQS tema leta, edina s sedmimi zvezdicami, ki za po vrhu še slavi okrogli 20 let obstoja – Rip Curl Pro Super Series v Hossegorju. In Mick Campbell, ki se je pri svojih 32 letih z drugo zaporedno zmago na WQS tekmi izstrelil na čelo kvalifikantov za svetovni pokal in si s tem že zagotovil mesto drugo leto med najboljšimi.

Po zmagi na Lacanau Pro 2006 prejšnji teden je Mick tokrat v finalu ugnal Josh Kerr-a, ki se je prav tako že uvrstil na WCT.

Image
Mick Campbell

Sicer pa je bila tekma precej časa v znamenju 18 letnega Jeremy
Flores, ki je ob bučni domači podpori že drugič zapored v Hossegorju ugnal Mick Fanninga. Prejšnjič je Jeremy na WCT tekmi, na katero je prišel s povabilom organizatorja, v zadnjih trenutkih heata proti Micku Fanningu ujel val dneva in si s tubo prisurfal zmago nad precej bolj znanim in uveljavljenim surferjem. Tokrat se je Mick hotel maščevati, a v precej drugačnih valovih se je tekma med njima zavrtela na podoben način. Mick je vodil večino tekme a tik pred zvokom sirene je Jeremy še zadnjič skočil na desko in odsurfal val vse do obale. Končna razlikav prid Francoza je znašala pičle 0.07 točke.

Image
Jeremy Flores

"Kar ne morem verjeti, super je zmagati na takšen način, še posebej proti surferju kot je Mick Fanning. Imel sem srečo z zadnjim valov, saj je Mick ujel nekaj dobrih valov in jih odpeljal vse do obale. Opazoval sem najboljše surferje in se učil kako se izkoristi prednost in kako je treba biti potrpežljiv." Jeremy boletos še naprej tekmoval na WQS tekmovanjih, vendar povsem brez pritiska, saj si je že zagotovil mesto na Foster's ASP Men's World Tour.

Image
Mick Fanning

Mick Fanning ni bil tako vesel: "Hotel sem se mu maščevati za lansko leto, ampak tako je, se zgodi. Drugo leto bo na WCT in gotovo be ša kakšna priložnost, da se pomeriva. Sicer pa je WCT nekaj popolnoma drugega. Potrebna je zrelost in težko je, a sem siguren, da bo uspešen, saj je že dosegel nekaj lepih rezultatov na kakšni tekmi."

Image
Mick Campbell

Image
Mick Campbell

Tekma pa se je odvijala naprej. Floresa je izločil bivši ISA svetovni prvak Ben Dunn, tega pa je v polfinalu ustavil Josh Kerr, ki se je na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom, a je bil vseeno navdušen. Najbolj pa je seveda žarel Mick: "Čudovito je, ne morem verjeti kako hitro se je vse obrnilo. Moram iti domov in še enkrat podoživeti vse hehe, trenutno sem samo zelo vesel, tudi za Josha in vse avstralske surferje, ki so se letos kvalificirali na WCT. Včasih, ko ti gre, ti pač gre in sreča te spremlja tako kot je mene in v Lacanau in tu."

Image
Josh Kerr

 

Comments (0)

Leave a reply