Mavericks 2010

Mavericks 2010
February 15, 2010 Ujusansa Surf Klub

Tokratni Mavericks kontest se je dotaknil večine svetovnih medijev, za vraga – prilezel je tudi na 24ur! Seveda ne zaradi surfanja kot bi kakšen naivnež mogoče pomislil ampak zato, ker je eden od valov med tekmovanjem iz pomola na skale izplaknil gledalce, ki so tam stali in jih kar precej ker precej potolkel. Ob tem je mogoče samo za pripomniti, da se je v Half Moon Bay nagnetlo kar 50.000 gledalcev, ki vendarle niso prišli tja, da bi jih splaknilo iz pomola, ampak so prišli gledati surfanje! Pomol in skale so bile samo bonus. In sama tekma je bila seveda vredna ogleda in omembe. Naokoli je bilo slišati celo besede kot največji paddle in kontest vseh časov z baje tudi do 60ft stenami. Če dodamo še nagradni sklad 150.000$ in svetovno big wave elito v vodi bi bilo že čudno, če ne bi bilo zanimivo.

Prvih šest mest in večino nagradnega sklada so si razdelili:

1. Chris Bertish $50,000
2.
Shane Desmond $25,000
3.
Anthony Tashnick $15,000
4.
Dave Wassel $10,000
5. Carlos Burle $8,000
6.
Kenny “Skindog” Collins $6,000

Poleg tega sta bili podeljeni še dve nagradi:

The Gnarly Head Wines “Gnarliest Drop” Award dobi surfer, ki odpelje najbolj “gnarly” drop, tokrat je bil to Anthony Tashnick.

The Jay Moriarity Award pa dobi surfer, ki najbolj pooseblja duh pokojnega Jay-a. To nagrado si je prislužil Dave Wassel.

Še preden se je tekma začela, pa bi lahko podelili tudi “WTF nagrado” – na Mavericks se je prikazala tudi ekipa big wave surferjev, ki se ni uvrstila na samo tekmo. Še preden se je tekma začela je Shane Dorian za svoj krstni session na Mevricksu odpeljal pošastno veliko tubo. Odpeljal pomeni da je šel not in prišel nazaj ven, krstni pomeni da Shane ni še nikoli fural Mavericksa. Kaj pomeni tuba na Mavericksu je pa iz izjemo tistih, ki ta val furajo, jasno tudi ali pa vsaj še tistim, ki s(m)o igrali Kelly Slater Pro Surfer – na Mavericksu tube namreč NI!:)

Gnarly.

Comments (2)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    😮 Izgleda, kot bi se po ravnem vozil

  2. miha 2026 years ago

    kok te mavericks na izi zgledajo …

Leave a reply