Kaj je novega v Penichu?

Kaj je novega v Penichu?
October 11, 2012 Marko Odič

Rip Curlovci se pospešeno pripravljajo na tisto pravo akcijo, ki jo zna pokazati Peniche, a pravih valov zaenkrat še ni. So pa že uspešno odpeljali Moche triale, kjer se je nabral cel paket evropskega talenta in kjer so naši skoraj-sosedje pokazali izvrstno surfanje.

Govorimo o nemški delegaciji, ki sta jo zastopala Marlon Lipke in Nicolau Von Rupp, imeli smo priložnost videti še britanskega tekmovalca Jaycea Robinsona, poleg obvezno prisotnih Francozov, Špancev in Portuglacev.

Moche trialsi, osvetlitve dneva.

Poleg zmagovalca trialsov, Francoza PV Labordeja so pri Rip Curlu izbrali še sami enega od mladih, nadebudnih surferjev, ki ima cilj delati čim večjo zmedo med proji, to je Dillon Perillo iz ogromnih ZDA, izbran za drugega nosilca widkard kartice za tekmo v Penichu.

“Jaz sem Dillon Perillo in upam, da bom mešal štrene na tekmi…”

Začetek uradnega dela tekme v Penichu je za zdaj postregel z bolj klavrnimi pogoji. Razglašen je drugi “zavlekalni (layback)” dan, ko se proji namesto v vodo, raje spravijo raziskovati posebnosti mesteca in bližnje okolice, ali staro fortalezzo v središču centra ali pa se namenijo na obisk ribje tovarne, kjer veselo pakirajo sardelice in podobne še vlažne morske sadeže. 

Napoved za valove pa pravi, da bo verjetno ravno sobota tista, ki bo poskrbela za pravi začetek portugalskega spektakla. Pa počakajmo, sobota bo kot nalašč za ogled tekme.

om

Comments (0)

Leave a reply