Hurley Pro Trestles 2010

Hurley Pro Trestles 2010
September 6, 2010 Marko Odič

Nadaljevanje letošnje sezone se je začelo s polno hitrostjo in že čez nekaj dni (recimo, da smo danes 7.9.) nas čaka že naslednja tekma tega najbolj spremenjenega pokala v surfanju, ASP WCT in tekma se bo zgodila (upajmo, da tudi končala, vsaj glede na pogoje prejšnje tekme, khem, khem, kjer so stisnili kar 15 heatov zadnji dan tekmovanja) v Združenih državah “Aer”ike, ups, Amerike, država je seveda Schwarzeneggerjeva (kako se to točno napiše?!) Kalifornija in tekma Hurley Pro Trestles 2010. Aja, točen datum … 12. – 18.9.2010 Hurley Pro Lower Trestles, kemp Pendleton, San Clemente, Kelifornia, Združene države Amerike (uffff…!!!).

Čeprav tudi ime “Air”ika ne bi bilo tako napačno, saj so v lanskem letu pokazali čuda stvari na tehle valovih v Kaliforniji, letos je pa na skupnem prvem mestu še vedno Jordy Smith (JAR), s pičlo prednostjo 250 točk pred (hm, a samo dedi zadostuje?) Kellyjem (Florida), sledijo si pa Taj (AUS), Dane (local, Calif.), Adriano (Br), Mick (AUS) in Andy “AI” Irons (HAW) na prvih šestih mestih.

finale in zmagovalec Mick Fanning

Lani je zmagal strašni Micker, mu bo tudi letos uspelo? Dane gotovo že maha z rokavico in ga išče, saj se je prebil kar do finala v `09, AI je popolnoma nakurjen po zmagi na (sicer majhnem) Teahupooju, a le kaj bi bila boljša psihološka priprava, kot ena majcena zmagica na `CTju, manjka mu pa tudi samo še ena dodatna zmaga, da se prebije med top 3 (in da tisti prvi tretji naredijo bolj malo na Hurley Pro, heh).

Dane R.

Kako je pa s prejšnjimi zmagami, v prednosti je dedi Kelly s kar tremi zmagami na ex-Boost Mobile, zdaj Hurley Pro Trestles, AI je stal na vrhu zmagoslovičk, Micker lani, Bede Durbidge, Joel ter Ritchie Lovett (vsi enkrat, pa ne v tem vrstnem redu, hehe). Ok, pa še po vrstnem redu;
2009 – Mick
2008 – Kelly
2007 – Kelly
2006 – Bede
2005 – Kelly
2004 – Joel
2003 – Ritchie Lovett (razbil Taja v finalu)
2002 – Luke Egan (ta je imel čez letošnji Teahupoo)
2001 – ni bilo tekme
2000 – “AI” ali železni Andy

No, takle je vrstni red prejšnjih zmagovalcev tega spota pri San Clementeju, kako kaj zgleda tam je vse na zgornjih videih, edino opozorilo je, ker se zadeva začne dan po… 9/11, hehe. No, teroristi pa tu ne morejo imeti velike sreče, saj se spot nahaja sredi kempa najbolj zagrizenih borcev za prosperiteto demokracije izven Amerike, ameriških marincev. Upam, da si Jordy ni pustil brade, zdaj si lahko izmislijo vsak izgovor za odstranitev aktualnega No.1.
http://www.youtube.com/watch?v=OAof8avzFrg
bombobacač Jordy

Takole, to bo šesta tekma letošnjega `CTja, nesrečnih enajst je že izpadlo, ostalo je točno 32 tekmovalcev, na tekmo pa prideta še dva “wildcarda”, vsem želimo čim večje valove, čimbolj glassy pogoje, čim toplejše sonce, nič oblakov in čim več lastnic tangic na plaži (pa ne marinskih, hehe).

om

Comment (1)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    Tam slišiš med surfanjem ko poka ko marinci trenirajo 😮

Leave a reply