Še ščepec dni do J Baya

Še ščepec dni do J Baya
July 10, 2010 Marko Odič

Eno tekmovanje je že tik pred koncem, polovica sveta se besno pripravlja na spremljanje finala nogometnega prvenstva, medtem, ko so priprave za drugo, nam dosti pomembnejše tekmovanje v polnem teku. J Bay, se pravi s polnim imenom Billabong Pro Jeffreys Bay 2010 se začne že 2 dni po koncu nogometnega finala, a vsi vemo, kdaj bo to?

Seveda vemo, waiting period se začne 15.7.2010 in vsi že vemo, da bo napeto. Prišlo je do nekaj nepričakovanih zapletom med tekmovalno elito. Le kaj se je zgodilo? Parko je med “suhimi” (če si v tubi so suhi treningi, hehe) treningi na Snapperju ferderbal peto, uspel mu je težak samopoškodovalni manever rezanja pete… do kosti. Dean “Dingo” Morrison je šel ven z nekaj “mates”, in našel več kot prešerno razpoložene neznance, ki so mu pustili lep spomin, veliko modrico in prestrašene fane.

S to tekmo se tudi približujemo polovici celotnega tekmovanja leta 2010. Hm, ja in? No, po polovici tekem bodo zavrgli najslabših … ups, bodo spustili top 32 od top 45 naprej. Še dve tekmi do velikega reza, prva je J Bay in takoj za tem Tahiti in sanjske sobe Teahupoo-ja. To počasi zvišuje napetost med tekmovalci ranga mesto 20+. Andy Irons, trenutno na 23. mestu in ex 3x svetovni prvak, opisuje vzdušje kot “napeto, a vendarle sta naslednja dva dogodka moja najljubša, tako da se bolj pripravljam na uspešno izvedbo obeh tekmovanj, testiranj mojih najljubših desk in psihični pripravljenosti. Navsezadnje je J Bay raj za regular footerje.”

Deda Kelly je v polnem zagonu, že (še) na skupnem prvem mestu napoveduje hud pritisk mladih asov z rokava, pričakuje dobre nastope in veliko boja v začetnih vročicah. Njegov wildcard je “ubijalec velikanov” Owen Wright, ki je imel že več uspešnih srečanj z dedijem. Sam pravi (Owen), da je imel slab začetek sezone z dvema 17. mestoma, da pa je mnogo nadoknadil s tretjim mestom velike nagrade Brazilije.

http://www.youtube.com/watch?v=6oTpI8kt5TM
deda Kelly leta 2008

Taj Burrow, po točkah skupno tretji, razglablja o nevarnosti “top seedov” zoper nizko uvrščene revolvervaše, ki si najbolj želijo ostati znotraj surfaške tekmovalne elite. Tole je pa z mize ukraden in digitaliziran seznam tekmovalcev prve vročice, vroče kot vroče žemljice, sveže iz pečice. Ajjjjjjj….!!!!

Billabong Pro Jeffreys Bay Round 1 Match-Ups:
Heat 1: Jadson Andre (BRA), Andy Irons (HAW), Neco Padaratz (BRA)
Heat 2: Bede Durbidge (AUS), Luke Stedman (AUS), Adam Melling (AUS)
Heat 3: Dane Reynolds (USA), Daniel Ross (AUS), Jay Thompson (AUS)
Heat 4: Bobby Martinez (USA), Jeremy Flores (FRA), Nate Yeomans (USA)
Heat 5: Adriano de Souza (BRA), Tiago Pires (PRT), Marco Polo (BRA)
Heat 6: Joel Parkinson (AUS) (btw, out), Tom Whitaker (AUS), Blake Thornton (AUS)
Heat 7: Jordy Smith (ZAF), Roy Powers (HAW), Joan Duru (FRA)
Heat 8: Kelly Slater (USA), Owen Wright (AUS), TBA
Heat 9: Taj Burrow (AUS), Damien Hobgood (USA), TBA
Heat 10: Mick Fanning (AUS), Kieren Perrow (AUS), TBA
Heat 11: Taylor Knox (USA), Luke Munro (AUS), Tanner Gudauskas (USA)
Heat 12: C.J. Hobgood (USA), Kekoa Bacalso (HAW), Matt Wilkinson (AUS)
Heat 13: Fredrick Patacchia (HAW), Patrick Gudauskas (USA), Brett Simpson (USA)
Heat 14: Michel Bourez (PYF), Dean Morrison (AUS), Dusty Payne (HAW)
Heat 15: Chris Davidson (AUS), Mick Campbell (AUS), Drew Courtney (AUS)
Heat 16: Adrian Buchan (AUS), Ben Dunn (AUS), Travis Logie (ZAF)

shaka,
om

Comment (1)

  1. dejan 2026 years ago

    Parko is Out…..med freesesnom se je baje nekje na Bellsu fental….Škoda…JB mu leži

Leave a reply