Mavericks invitational to nedeljo

Mavericks invitational to nedeljo
January 17, 2013 Marko Odič

Tik pred nami, to nedeljo si lahko ogledamo eno tekmo, ki popolnoma ne paše v standarde klasičnega surf tekmovanja. V nedeljo nas čaka prva “prava” big wave tekma na svetu. Organizatorjem je že danes jasno, da bo nedeljski swell več kot pravšnji za izvedbo tekme, zato lahko z navdušenjem pričakujemo naše nedeljsko popoldne.

Spletna stran, na kateri lahko spremljate tekmo je dosegljiva, če kliknete na link za Mavericks invitational 2013 v živo. Tekma, ki se bo odvijala v nedeljo je premierna big wave tekma na svetu, kar bo zanimivo, poleg medijskega pokrivanja tekme, tudi iz sodniškega gledišča, ker se bodo manevri na obrazih prihajajočih velikih valov ocenjevali prvič v tekmovalnem pogledu, ne le v razmerju do velikosti samega vala. Tekmovalci so en kup odličnih rajderjev, od projevskih legend a la Kelly Slater, pa do big wave čuknjencev tipa Greg Long, Peter Mel, Carlos Burle, če jih naštejemo le par. Vsem tem prav gotovo pridejo prav tudi izkušnje iz vsakoletnih Billabongovih XXL izzivov, a tekmovalno big wave surfanje je prav gotovo nekaj povsem novega glede na dosedanje tekmovalno surfanje, zato že težko pričakujemo performans teh hudih tekmovalcev.

Organizatorji, na čelu s sponzorjem GoPro, so v polni pripravljenosti in pričakujejo odlične valove in odlično big wave surfanje. Jeff Clark, organizacijski direktor in prvi surfer na spotu Mavericks Polmesečevega zaliva pri San Franciscu pravi, da bodo valovi blazni. Mi smo že napaljeni, povezavo za spremljanje v živo imate na zgornjem linku, počakati moramo pa le še do nedelje.

om

Comments (0)

Leave a reply