Dekliški Swatch Pro Biarritz `13 vrača udarec

Dekliški Swatch Pro Biarritz `13 vrača udarec
August 21, 2013 Marko Odič

A komu?, bi se lahko vprašali, če bi se malce filozofsko zatopili v naslov članka, kar pa se, kot pravoverni surferji, ki filozofiramo samo o vremenu in pravilni izvedbi top turnov, verjetno ne bomo. No, če si pa kdo želi… 

alt

A hitro raje nazaj k tematiki deklic, surfanja in baskovskih plaž Biarritza. Odgovor `Čemu se vrača nekaj udarnega v Biarritz `13`nam razloži, s kakšnim namenom so organizatorji Swatchevci tekmo z začetka poletja raje prestavili v svejlno bolj ugodno poznopoletno obdobje, ko bodo deklice lahko bolje pokazale, kako se razvija sodobno dekliško tekmovalno surfanje. 

 Tekmovalno obdobje se je začelo danes in traja štiri dni. Ravno prav za izkoriščanje svela, ki pravkar obliva celotni baskovski kot in ustvarja odlične pogoje za surfanje že z zgodnjejutranjimi razobalnimi vetrovi, ki se popoldne obrnejo v blagi naobalnik, tako da lahko od deklic pričakujemo tudi izvedbe mnogoterih letalnim manevrov in morda bo prav ta sposobnost tista, ki bo odločala o tem, katera deklica se bo veselila naslova zmagovalke.

Katera lepotica progresivnega surfanja bo zmagovalka je torej še vprašanje izvedbe posameznih vročic,tako da bomo bomo na to še malce počakati. Po skupnem številu točk si v tem trenutku vrh izmenjujeta trenutno prva Carissa Moore in zdaj na drugem mestu, Tyler Wright, obedve pa prednjačita z močnim vodstvom, 6500 do 8000 točk pred pred drugo zasledovalko Courtney Conlogue.  

om 

Comments (0)

Leave a reply