Brazilija pripravljena na Rio Pro 2012

Brazilija pripravljena na Rio Pro 2012
May 8, 2012 Marko Odič

V Braziliji že vse vre od napetega pričakovanja. Jutri se začne tretja tekma svetovnega srfaškega prvenstva in edina, ki krasi in osrečuje južnoameriško celino ter spravlja v vznesenost vse južnoameriške navijače, srfače in ljubitelje sambe. Kraj je seveda znan že iz samega naslova, tekma se bo odvijala v Riu de Janeiru, na plaži Barra de Tijuca in akcija bo gotovo vroča.

alt

Billabong Pro Januarska reka 2012 

Jutri?! Kdaj je to jutri? Spletni srfači in fani tekmovalnega srfanja bodo gotovo zadovoljni, da se čakalno obdobje tekme Billabong Pro Rio 2012 začne 9/5/2012 in traja vse do 20/5/2012. Tekmovalci so že prispeli, vsi so zelo napaljeni, tako dekliška kot fantovska divizija in le besni ritmi salse ter velik… nizkost swella jih zadržuje, da ne skočijo že danes v tekmovalne vode.

A navkljub vsem dobrim lastnostim okolja, čudovitem podnebju in sproščenem vzdušju se je nad Brazilijo zgrnil en ogromen oblak. Pa to ne kobilic ali kakšne podobne biblične nadloge, temveč nekaj popolnoma drugega. Dva velika tekmovalca sta sporočila, da ju zaradi hudih in še hujših poškodb ne bo med tekmovalci. Le kdo pa sta ta dva tekmovalca?

Prvi je mladi havajčan Dusty Payne, ki se je v velikem oblaku prašne bolečine odpovedal tekmi v Riu. Veliko naključje je, da je taka tudi fonetična izgovorjava njegovega imena, hmm. Teoretiki zarote že brskajo bo prašnih in zapuščenih kuloarjih, da ne rečemo, da morda celo prebijajo stare, zamašene kletne odtoke, hehe, vse to v želji po obelodanitvi tega nomenklaturnega misterija. Prašni Bolečko pravi da je nadloga, ki ga pesti -bolečina v gležnju in ta mu onemogoča tekmovalno srfanje že celo letošnjo sezono. Prašnem želimo čimhitrejše okrevanje, na tekmi Rio Pro 2012 ga bo pa nadomestil pravtako havajski srfač italijanskega priimka, Frederik “Fredi” Patacchia.

Drugo ime, ki se nam je izpisalo kot nesrečni izpustek tega tekmovanja je pa … nihče drug kot 11x svetovni prvak, trenutni vodilni v Svetovnem pokalu in ponosni nosilec petega in drugega mesta Avstralske noge tekmovanj Goldcoasta in Bellsov. Ja, Kelly je out. Kaj se mu je pa zgodilo?! Revež in hkrati Kralj Kelly pravi, da si je nesrečno poškodoval notranjo stran pete med srfanjem po Javi. Po približni zacelitvni poškodbe se mu je pa nesreča ponovila. Pri srfanju Cloudbreaka si je ponovno odprl notranjo stran pete in trenutno je sposoben samo peljati naravnost, ne pa izvajati zavojev in zapletenih naprednih manevrov. Nadomestil ga bo pa tekmovalec brazilskega porekla, Willian Cardoso.

pa še video dražilnik, pra caralho…

Velika škoda za prvaka in odlična priložnost za vse ostale tekmovalce, saj se zdaj za naslov trenutno najboljšega na svetu potegujejo … vsi. No, vsaj prvih dvajset, če gledamo samo po točkah posameznikov. Brazilija bo gotovo vesela, da ima prvega tekmovalca in konkurenta za najboljšega že na drugem mestu. Kdo drug kot Adriano da Souza, slediju mu pa še upi in pričakovanja Brazilije Heitor Alvez in Miguel Pupo na 13.mestu, Raoni Monteiro na 19., Air Medina na in Jadson Andre na 25., ter (sicer Argentinec) Alejo Muniz na robu tekmovalne lestvice z 32. mestom. Hja, lani bi se gotovo tresel, saj bi se medletni rez bližal bliskovito, a letos so to noviteto … zdaj tudi uradno ugotovljeno kot veliko neumnost, seveda ukinili. 

Da pa ne pozabimo še žreba wildcardov. Borca, ki sta se prebila čez vse zapreke (trialse) sta Tomas Hermes in Peterson Crisanto, oba Brazilca po narodnosti.

Spodaj si pa lahko ogledamo žreb in vrstni red tekmovalcev prve runde deklic in fantov. Štart je torej jutri, s časovno razliko nekih 6 ur, lahko pričakujemo začetek. Osma ura zjutraj po lokalnem času je verjetna ura začetka (naš poldne/prva ura po poldnevu), če bodo vsi tekmovalni pogoji izpolnjeni. Kralj je odsoten, naj živi … em, salsa. Vamos Brasil!!!

BILLABONG RIO PRO ROUND 1 MATCH-UPS:

Heat 1: Josh Kerr (AUS), Bede Durbidge (AUS), Jadson Andre (BRA)
Heat 2: Jordy Smith (ZAF), C.J. Hobgood (USA), Patrick Gudauskas (USA)
Heat 3: Owen Wright (AUS), Raoni Monteiro (BRA), Taylor Knox (USA)
Heat 4: Adriano de Souza (BRA), Kai Otton (AUS), Willian Cardoso (BRA)
Heat 5: Taj Burrow (AUS), Kieren Perrow (AUS), Tomas Hermes (BRA)
Heat 6: Joel Parkinson (AUS), Matt Wilkinson (AUS), Peterson Crisanto (BRA)
Heat 7: Julian Wilson (AUS), Brett Simpson (USA), Fredrick Patacchia (HAW)
Heat 8: Gabriel Medina (BRA), Adrian Buchan (AUS), Yadin Nicol (AUS)
Heat 9: Mick Fanning (AUS), Damien Hobgood (USA), Travis Logie (ZAF)
Heat 10: Michel Bourez (PYF), Miguel Pupo (BRA), Tiago Pires (PRT)
Heat 11: Jeremy Flores (FRA), Heitor Alves (BRA), Kolohe Andino (USA)
Heat 12: John John Florence (HAW), Alejo Muniz (BRA), Adam Melling (AUS)

BILLABONG WOMEN’S RIO PRO ROUND 1 MATCH-UPS:

Heat 1: Courtney Conlogue (USA), Lakey Peterson (USA), Sage Erickson (USA)
Heat 2: Tyler Wright (AUS), Paige Hareb (NZL), Justine Dupont (FRA)
Heat 3: Stephanie Gilmore (AUS), Sarah Mason (NZL), Juliana Quint (BRA)
Heat 4: Sally Fitzgibbons (AUS), Rebecca Woods (AUS), Melanie Bartels (HAW)
Heat 5: Carissa Moore (HAW), Coco Ho (HAW), Jacqueline Silva (BRA)
Heat 6: Laura Enever (AUS), Malia Manuel (HAW), Pauline Ado (FRA)

 om

Comments (0)

Leave a reply