Still Summer

Still Summer
September 9, 2010 Dejan Peras

No nekako smo skoraj že sredi septembra in ponekod je že zapadel tudi prvi sneg, ampak včeraj je bilo v Medulinu kot sredi avgusta.

Jutranji session sem začel skupaj z modelom iz Avstrije, čez pol ure se nama pridruži še Andro. Skupaj furava 3 ure in počasi začnejo pojemat moči, greva na pauzico,vse težje je odpedlat nazaj v lineup. Hrana, cuker, energetski napitki, sonce in Young Gunz na lap-topu. Med chilanjem ob avtu se nama pridruži Avstrijec pozabil sem ime, in rečemo par surferskih, kolko krat se surfa tukaj, kdaj je najbolje, koliko je surferjev v Sloveniji….po dveh urah počitka in nekaj smeha odrinemo spet v vodo, kjer nadaljujemo poletni sešen, se pravi zrak 22+ voda tudi tam nekje…v shortsih in lycri.

Začela sva na peaku pred ograjo in se pomikala mal levo mal desno po potrebi, ne zaradi gužve.Valovi so bili zjutraj nekoliko bolj urejeni in ne preveč močni(softy), nato je pojačal veter in še malo razf..al situacijo. Odpedlala sva na Sick Meduso, ki je nabijala lep meter mogoče kak cm več, dolga leva in močna desna.  Med jutranjim sešnom večkrat posveti sonce in valovi postanejo kristalni.

Popoldanski session se začne v popolnem soncu, to občuti tudi moj obraz, ki cel večer žari in ga pred spanjem kar trikrat namažem z bepantenom.Še danes me veže. Valovi spet čez meter tu pa tam uleti tudi kak Črnogorec in prijatelju iz Avstrije ni nič jasno(čisto naključno sklepanje), ko pedlaš ven da te pena ne odnese 25m proti obali in še da ne dobiš dva na glavo pač mal pogledaš okoli. Fant je en dvakrat kr pogledal proti gori , ki se je privalila po Jadranu. Na koncu sem bil že tako zmatran da enostavno nisem mogel več ustati na dilo. 3h jutranjega + 2h popoldanskega surfanja. Kasneje uletita tudi Vid in Borut, z nasmehi na obrazih.Borut je vesel nove dilce. Vidi se ogromen napredek pri furanju, skoz ga pelje cutback,bottom turn na nivoju,res lepo……kaj naj rečem….upam, da bo kmalu spet kaj in bomo spet ena vesela družina v vodi.

http://dpsurfland.blogspot.com/

Comments (7)

 1. mm
  klemen 2026 years ago

  Mi smo pa štartal ravno 5minut po tem, ko se je v lj na polno uscal.. je fajn zlagat tako stvari v avto:). Sonce smo ujel tam nekje na meji, Drifter je dal šibedah dol in smo se sončl v avtu. V vodi smo bli ob pol petih pa do teme, tam do okol osmih. Je blo fajn, mal je pihal in pol mal ni pihal itd… ko je ponehal veter je bilo zakon, linije, dobr se je dal navozit. Res lep dan.

 2. Author
  dejan 2026 years ago

  Edino slike mi noče prpopat…bom dal v osebni blog….

 3. Author
  dejan 2026 years ago

  Drifter….;D

 4. borut 2026 years ago

  Hvala Dejan… Tut men je blo zelo spet lepo surfat u “domacih” vodah in si delit valove z vsemi notr! je pa res fish, semi fish, karkol kratkega pa sirokega top shit za svoh valove. edin roke te pa bl b bolijo k rins tist sirok nos v vodo 🙂 ampak se splaca. se kej vidmo, cimvec lepih medulinov vam zelim, pa se kako hudo barbarigo za posladek

 5. ales 2026 years ago

  keri kurjaci grrrrr ;D

 6. mm
  Dušan 2026 years ago

  Drifter jeee! hahaha!

 7. mm
  klemen 2026 years ago

  matic, tule si preber zadeve

Leave a reply